начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 18.08.17
                                              БИОПРОГНОЗА ЗА 18.08.2017
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

17.08.2017

20°C

вл.68%


950

-
тихо

18.08.2017

21°C

вл.58%

949
-
тихо

Днес ще бъде предимно слънчево, с развитие на купеста облачност в следобедните часове. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София около 30°. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за август и ще остане без съществена промяна.  

Времето и днес ще е  нормално лятно. Няма резки промени в синоптичната обстановка, което дава възможност за добра адаптация. Остава влиянието на умереният до силен вятър от север- североизток, който ще е предпоставка за зачестяване на спастични състояния като мигрени и други форми на главоболие, бъбречни и жлъчни колики, стомашни спазми, мускулни крампи и други. 

Препоръки - остават тези от вчера

За тонизиране в петък ще препоръчам чай от върбинка. 1- 2 супени лъжици от билката се кипват за 1-2 минути, чаят се запарва още 10 минути и може да се прецеди. Изпива се на 3-4 порции през деня. 
Все пак трябва да напомня да се пази главата от силното слънце, да се пият достатъчно течности и да се избягва излизането между 11 и 16 часа. Тогава се увеличава количеството на озона във въздуха, а той дразни лигавиците и кожата.
Подходящи напитки за лятното време са прясно изцедените сокове, черен, зелен чай, чай каркаде, чай мате. Представял съм ги в предишни биопрогнози. Естествени и билковите са подходящи за горещо време - например от ягодови, къпинови листа, листа от касис (много са ароматни). Те могат да се съчетават. Примерни комбинации - следващите дни. 

Във връзка с повишената вероятност за спазми помага една лесна за изпълнение процедура. Приготвя се кофа с хладка вода, телесна температура - 37-38°C. Натапят се краката и се долива гореща вода така, че за 15 минути да се достигнат 40-43°C (едва поносимо гореща). Важно е постепенното загряване. При проблемни вени същата процедура се изпълнява с ръце натопени до лактите. 

Тази процедура е много ефикасна при всякакви спазми - стенокардни пристъпи, бъбренични и жлъчни кризи, астматични пристъпи. 

Популярни билки срещу спазми - маточина и мента. По 1 чаена лъжичка от двете билки се запарват 5-6 минути в чаша вряла вода и чаят може да се прецеди. Може да се подслажда, може да се изпиват много чаши през деня. Тази комбинация помага и  при мигрена. 

Помага и магнезият. Прочетете по-долу. 

Винаги е полезно да се приема магнезий, например 2 х 1 таблетка Магнерот дневно.

Това е минералът № 1 за предпазване от увреждащото действие на стреса според самия създател на теорията за стреса Ханс Селие. А неблагоприятните дни са си стрес. Освен това магнезият е чудесно средство за предпазване от спазми, за регулиране на сърдечния ритъм. 

Магнерот - 2 х 1 таблетка, но при необгодимост може да се вземат и до 6 таблетки дневно. 

Магнезиев сулфат (английска сол) - 30 г се разтварят в 1/2 л вода и от този разтвор да се пие 2 пъти дневно по 40-50 г дневно. Непретенциозната английска сол по нищо не отстъпва на по-скъпите аналози в аптеките. В препоръчаната доза няма да се прояви слабителния ефект. 

Неблагоприятните по геофизически фактори дни за месец август: 3, 4., 6., 8., 15., 21.,24., 28.,  29..
Случайно избрани статии