начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 22.08.17
                                              БИОПРОГНОЗА ЗА 22.08.2017
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

21.08.2017

19°C

вл.77%


947

-
тихо

22.08.2017

15°C

вл.64%

947
7
Ю

Днес от запад облачността ще се разкъсва и намалява. Над Източна България времето ще се задържи предимно облачно и дъждовно, но до края на деня и там валежите ще спрат. Ще е ветровито с умерен временно до силен вятър от север- северозапад. Максималните температури ще са между 23° и 28°, в североизточните райони по-ниски - между 20° и 22°, за София – около 23°. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и през деня ще се повишава. 

Влиянието върху здравето днес ще е под въздействието на преминаващия хладен фронт. И днес ще има превалявания в Източна България. Атмосферното налягане малко се повиши, но е без съществена промяна.

Остава като тенденция известно напрежение за сърдечносъдовата система и проява на хронични и ставните заболявания. 

Препоръки

За облекчаване на ставните болки ще препоръчам чай от кора на върба. 1- 2 супени лъжици от билката се запарват 30 минути и чаят може да се прецеди. Изпива се на 3-4 порции през деня. 
Все пак трябва да напомня да се пази главата от силното слънце, да се пият достатъчно течности и да се избягва излизането между 11 и 16 часа. Тогава се увеличава количеството на озона във въздуха, а той дразни лигавиците и кожата.

За комфорт и днес - настойка от глог - профилактично - 2 х 20 капки, при сърцебиене, сърдечен дискомфорт - по 10 капки през 10-15 минути няколко приема.

Популярни билки срещу спазми (във връзка със северната компонента на вятъра)и подходящи през неблагоприятни дни - маточина и мента. По 1 чаена лъжичка от двете билки се запарват 5-6 минути в чаша вряла вода и чаят може да се прецеди. Може да се подслажда, може да се изпиват много чаши през деня. Тази комбинация помага и  при мигрена. 

За ободряване в мрачно време каквото е днес - чай от върбинка. Това е много хубава билка.Тя тонизира много добре, полезна е за черния дроб и жлъчката и укрепва имунитета. 1-2 супени лъжици от билката се кипват за 1-2 минути в 1/2 л вода и после чаят може да се прецеди. Изпива се на 3-4 порции. Много е подходящ и след хранене. 

Помага и магнезият. Прочетете по-долу. 

Винаги е полезно да се приема магнезий, например 2 х 1 таблетка Магнерот дневно.

Това е минералът № 1 за предпазване от увреждащото действие на стреса според самия създател на теорията за стреса Ханс Селие. А неблагоприятните дни са си стрес. Освен това магнезият е чудесно средство за предпазване от спазми, за регулиране на сърдечния ритъм. 

Магнерот - 2 х 1 таблетка, но при необгодимост може да се вземат и до 6 таблетки дневно. 

Магнезиев сулфат (английска сол) - 30 г се разтварят в 1/2 л вода и от този разтвор да се пие 2 пъти дневно по 40-50 г дневно. Непретенциозната английска сол по нищо не отстъпва на по-скъпите аналози в аптеките. В препоръчаната доза няма да се прояви слабителния ефект. 

Неблагоприятните по геофизически фактори дни за месец август: 3, 4., 6., 8., 15., 21.,24., 28.,  29..
Случайно избрани статии