начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 24.08.17
                                              БИОПРОГНОЗА ЗА 24.08.2017
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

23.08.2017

15°C

вл.69%


949

-
тихо

24.08.2017

14°C

вл.60%

952
-
тихо

Днес ще бъде слънчево. Сутринта ще е хладно, в котловинните полета температурите ще са малко под 10°. През деня ще се затопли и максималните температури ще са между 25° и 30°. В София - около 25°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца,ще продължи да се повишава.

За днес отбелязваме нормално лятно време, високо атмосферно налягане - благоприятно за сърцето и за тонуса и всичко това ще отслаби неблагоприятното въздействие на космическите фактори (неблагоприятен ден). Все пак малко от най-важните мерки за подкрепа на сърдечно-съдовата система и вегетативната нервна система няма да са излишни за комфорт. 

Препоръки

Все пак лято е и трябва да се съобразяваме със слънцето. Главата трябва да е покрита, кожата да се пази от агресивните ултравиолетови лъчи. Последното особено се отнася до  плажуващите, работещите и  спортуващите на открито, туристите, децата,които играят дълго  навън. 
Да се избягва излизането навън между 11 и 16 часа - важно е и за сърцето. 
Маточината и ментата са чуесни билки за комфорт. Ментата има съдоразширяващо действие, маточината регулира сърдечния пулс и успокоява и двете билки заедно (според знаменития д-р Вайс) подсилват ефекта си. По 1 чаена лъж.  от двете билки се запарват в чаша вряла вода и след 5 минути чаят може да се прецеди. Може да се изпиват неограничен брой чайове през деня, могат да употребяват чая и деца. Може да се подслажда, да се добавя лимонов сок. 

Трябва да се пие достатъчно  вода - над 2 литра изворна минерална,  филтрирана вода, прясно изцедени сокове,  билкови чайове. 
Идея за билков чай. По чаена лъжичка от всяка билка или след изсушаване да се смесят в равни части листа от ягода, листа от малинакъпина и петопръстник и от сместа 2 супени  лъжици да се запарят 10-15 минути в 1/2 л вряла вода. Това е една много добра кръвоочистваща комбинация полезна при  алергии, ободряваща, укрепваща  имунитета.
Може да се направи и следното. Да се намачкат добре листата, докато потъмнеят и след няколко часа да се изсушат. По такава технология се приготвя черният чай. Новият чай ще е с по-тъмен цвят и по-различен вкус. 

Винаги е полезно да се приема магнезий, например 2 х 1 таблетка Магнерот дневно. Ето, магнезият е една добра грижа за сърцето и предпазва от всевъзможни неблагоприятни фактори каквито са и "трудните" дни. 

Това е минералът № 1 за предпазване от увреждащото действие на стреса според самия създател на теорията за стреса Ханс Селие. А неблагоприятните дни са си стрес. Освен това магнезият е чудесно средство за предпазване от спазми, за регулиране на сърдечния ритъм. 

Магнерот - 2 х 1 таблетка, но при необгодимост може да се вземат и до 6 таблетки дневно. 

Магнезиев сулфат (английска сол) - 30 г се разтварят в 1/2 л вода и от този разтвор да се пие 2 пъти дневно по 40-50 г дневно. Непретенциозната английска сол по нищо не отстъпва на по-скъпите аналози в аптеките. В препоръчаната доза няма да се прояви слабителния ефект. 

Неблагоприятните по геофизически фактори дни за месец август: 3, 4., 6., 8., 15., 21.,24., 28.,  29..
Случайно избрани статии