начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 07.09.17
                                                         БИОПРОГНОЗА ЗА 07.09.2017
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

06.09.2017

12°C

вл.75%


949

4
променлива 

07.09.2017

16°C

вл.62%

948
-
тихо


Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Сутринта ще е хладно, но дневните температури ще се повишават и максималните ще са между 26° и 31°, в София около 27°. Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца и през деня ще остане без съществена промяна. 

Синоптичната обстановка е благоприятна и не се очакват сътресения за здравето. Отзвучава влиянието на пълнолунието и благоприятното време създава добри условия за спорт на открито, туризъм, разходки. Това са много важни фактори за подобряване на имунитета, предпазване от остеопороза и рак. 

Препоръки

Един приятен чай за тонуси и енергия е чаят от цветове на магарешки трън. В същот време тази билк е и балсам за сърцето. 

Цвят от магарешки трън балсам за сърцето е. 2 супени лъжици от билката се варят 5-10 минути в 1/2 л вода. После чаят се прецежда и изпива на 3-4 порции през деня. Това е чудесна билка за сърце и подобряване на тонуса.

Полезни за здравето са и популярните и познати на почти всички билки като риган, мащерка, жълт кантарион, мента, маточина, липов, бъзов цвят и други. Всички те имат изразена антиоксидантна активност и елиминирайки оксидативния стрес оказват сериозна подкрепа на здравето. Могат да се комбинират произволно или да се пият поединично, не са противопоказани и за деца. 

Винаги е полезно да се приема магнезий, например 2 х 1 таблетка Магнерот дневно. Ето, магнезият е една добра грижа за сърцето и предпазва от всевъзможни неблагоприятни фактори каквито са и "трудните" дни. 

Това е минералът № 1 за предпазване от увреждащото действие на стреса според самия създател на теорията за стреса Ханс Селие. А неблагоприятните дни са си стрес. Освен това магнезият е чудесно средство за предпазване от спазми, за регулиране на сърдечния ритъм. 

Магнерот - 2 х 1 таблетка, но при необгодимост може да се вземат и до 6 таблетки дневно. 

Магнезиев сулфат (английска сол) - 30 г се разтварят в 1/2 л вода и от този разтвор да се пие 2 пъти дневно по 40-50 г дневно. Непретенциозната английска сол по нищо не отстъпва на по-скъпите аналози в аптеките. В препоръчаната доза няма да се прояви слабителния ефект. 

Неблагоприятните по геофизически фактори дни за месец септември: 6, 8., 9., 10., 11., 13.,16., 20.,22., 25.  28.
Случайно избрани статии