начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 04.12.17
                                                         БИОПРОГНОЗА ЗА 04.12.2017
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

03.11.2017

5°C

вл.99%


943

13
С

04.12.2017

C

вл.100%

951
4
С

Днес вятърът в цялата страната ще се ориентира от северозапад, ще се усили и температурите навсякъде ще се понижат. Максималните ще са между 3° и 8°, в югоизточните райони - малко по-високи. На места, главно в Източна България ще превали слаб дъжд, а в западните планински райони и Предбалкана, с понижението на температурите – слаб сняг. От северозапад преваляванията бързо ще спрат, а облачността временно ще се разкъса и намалее. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за декември. 

Промяната на времето с преориентиране на вятъра от северозапад, захлаждането и валежите ще означава засилване на ревматичните оплаквания, известно обременяване на сърдечно-съдовата система, намалена работосопсобност и сънливост (от мрачното небе). 

Препоръки

При ставни болки - кора от върба. 2 супени лъжици се запарват 30 минути в 1/2 л вряла вода и чаят може да се прецеди. Изпива се на 3-4 порции. Много добро средство при болки и възпаление.

Хомеопатия - Dulcamara 9 CH - 2 пъти дневно по 5 гранули. Това е отлично средство помгащо на всички състояния, влошаващи се при преминаването на циклони - артрит, цистит, астма и други. 

Мрачното небе ще е причина за сънливост, понижен тонус, лесна умора. Ще помогнат прясно изцедени сокове от портокал, грейпфрут.

Оставям и тази препоръка за тонизиране, защото е с много добър ефект и за сърцето.  

Ще препоръчам чай от бабини зъби и цвят магарешки трън. Добре е този чай да се използва по-дълго време. Балсам за сърцето е, поддържа чудесен хормонален статус, тонизира. По 1 супена лъжица от двете билки се варят в 1/2 л вода 5-10 минути. После чаят може да се прецеди и се изпива на 3-4 порции.  

Магнерот - 2 х 1 таблетка, но при необходимост може да се вземат и до 6 таблетки дневно. 

Магнезиев сулфат (английска сол) - 30 г се разтварят в 1/2 л вода и от този разтвор да се пие 2 пъти дневно по 40-50 г дневно. Непретенциозната английска сол по нищо не отстъпва на по-скъпите аналози в аптеките. В препоръчаната доза няма да се прояви слабителния ефект. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ЗА ЗИМАТА

От октомври до март може да се направи профилактика с клеева тинктура. Тя е средство номер едно за предпазване от грип и простуди.

30 г пчелен клей се нарязват и се разтварят в 100 грама 90 - 95% етилов спирт. Оставят се за една седмица и след това се прецеждат. В аптеките се продава и готова форма.

Децата пият по толкова капки от тинктурата, на колкото години са. Например 3-годишно ще пие 3 пъти дневно 3 капки по време на грипния сезон. За профилактика е достатъчно и веднъж дневно – примерно всяка сутрин по 3-4 капки.

Клеевата тинктура може да се добави в мляко, сок или компот. Ако детето не харесва особения й вкус, послужете си с малко хитрина. Купете някакъв по-сладък сироп от ягоди, малини, къпини или арония. В шише с обем 125 мл (от сироп за кашлица)слагаме 125 капки клеева тинктура. За да се размеси добре, разклащаме шишето всеки път преди употреба. Така, давайки чаена лъжичка сироп, детето ще получава 4-5 капки клеева тинктура, която ще приема с удоволствие.

Неблагоприятните по геофизически фактори дни за месец  декември: 3, 9.,12., 18., 22., 23.,25.,30. 
Случайно избрани статии