начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 27.12.17
                                                       БИОПРОГНОЗА ЗА 27.12.2017
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

26.12.2017

-2°C

вл.93%


953

-
тихо

27.12.2017

C

вл.93%

945
-
тихо

ЧЕСТИТА КОЛЕДА!

Днес на места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност, които в Югоизточна България ще се задържат почти през целия ден. Над останалата част от страната ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са между 9° и 14°, малко по-ниски в районите с мъгла. Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за декември. 

Слънчево и тихо време, високо атмосферно налягане, температури малко под и над нулата - благоприятни фактори за здравето. Не се налагат специални мерки за здравето. Неработния ден може и трябва да се използва за прекарване на открито, спорт, разходки. 

Препоръки

И за днес важат правилата от вчера. Времето е нормално зимно без резки спадове в атмосферното налягане, без силни ветрове и съответно не се очакват сътресения за здравето - разходки, прекаарване на открито ще са от голяма полза за здравето.

Ментова настойка. Много полезна е след диетични грешки, тежест, подуване на корема. По 10-20 капки с малко вода през 15-30 минути да се приема. Добър ефект има и ментовият чай.  

Джинджифил - може да се дъвче натурален корен или да се настъргва от него в билковия чай. Помага при тежест и подуване на корема и освен това подобрява имунитета. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ЗА ЗИМАТА

От октомври до март може да се направи профилактика с клеева тинктура. Тя е средство номер едно за предпазване от грип и простуди.

30 г пчелен клей се нарязват и се разтварят в 100 грама 90 - 95% етилов спирт. Оставят се за една седмица и след това се прецеждат. В аптеките се продава и готова форма.

Децата пият по толкова капки от тинктурата, на колкото години са. Например 3-годишно ще пие 3 пъти дневно 3 капки по време на грипния сезон. За профилактика е достатъчно и веднъж дневно – примерно всяка сутрин по 3-4 капки.

Клеевата тинктура може да се добави в мляко, сок или компот. Ако детето не харесва особения й вкус, послужете си с малко хитрина. Купете някакъв по-сладък сироп от ягоди, малини, къпини или арония. В шише с обем 125 мл (от сироп за кашлица)слагаме 125 капки клеева тинктура. За да се размеси добре, разклащаме шишето всеки път преди употреба. Така, давайки чаена лъжичка сироп, детето ще получава 4-5 капки клеева тинктура, която ще приема с удоволствие.

Неблагоприятните по геофизически фактори дни за месец  декември: 3, 9.,12., 18., 22., 23.,25.,30
Случайно избрани статии