начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 28.12.17
                                                       БИОПРОГНОЗА ЗА 28.12.2017
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

27.12.2017

1°C

вл.93%


945

-
тихо

28.12.2017

C

вл.88%

934
1
ЮИ

ЧЕСТИТА КОЛЕДА!

Днес от югозапад облачността над страната ще продължи да се увеличава и ще бъде предимно значителна. След обяд в Рило-Родопската област, а през нощта главно в Източна България ще има валежи от дъжд. Ще се усили южният вятър, по- чувствително в източната половина на страната и северно от планините и там максималните температури ще са високи - между 14° и 18°, в останалата част от страната ще бъдат между 8° и 13°. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде значително по-ниско от средното за декември.  

За днес водещ  симптом от МТО обстановката е южният вятър. Заедно с него отчитаме рязко понижение на атмосферното налягане. Накратко - жълт код за хората с хронични заболявания. Може да се очакват сърдечни пристъпи, хипертонични кризи, вегетативни реакции 

Препоръки

Да се следи артериалното налягане.

Да не се пренебрегва назначеното лечение, ако има такова. 

а първо място страдащите от хронични заболявания да бъдат по-предпазливи: да избягват значителни физически натоварвания и психичен стрес, да се следи артериалното налягане, да не се пренебрегва назначеното лечение. 

Настойка от глог и чай от дяволска уста.

Настойка от  глог - 2 х 20 капки за профилактика, при сърдечни пристъпи през 15 минути по 10 капки 2-3 приема. Тя подобрява микроциркулацията на кръвта и подобрява функциите на сърцето. 

Чай от дяволска устаТя успокоява, регулира сърдечния ритъм, укрепва сърцето, регулира артериалното налягане. 1-2 супени лъжици дяволска уста се кипват в половин литър вода 3-4 минути и чаят се запарва още 10 - 15 минути. След това чаят се прецежда и се разпределя на 3-4 порции през деня. 

Жълт кантарион. Ще споменавма по-често тази велика билка. Тя е полезна при язва и гастрит, стимулира имунната система и има изразено, научно доказано антидепресивно действие. За да се разгъне то обаче е необходима системна употреба, поне един месец. 2-3 супени лъжици стръкове жълт кантарион се запарват 15 минути в 1 л вряла вода. После чаят може да се прецеди и се изпива  през деня когато и както е удобно. Може да се използва и в 1/2 доза, но по-системно при по-сериозните случаи. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ЗА ЗИМАТА

От октомври до март може да се направи профилактика с клеева тинктура. Тя е средство номер едно за предпазване от грип и простуди.

30 г пчелен клей се нарязват и се разтварят в 100 грама 90 - 95% етилов спирт. Оставят се за една седмица и след това се прецеждат. В аптеките се продава и готова форма.

Децата пият по толкова капки от тинктурата, на колкото години са. Например 3-годишно ще пие 3 пъти дневно 3 капки по време на грипния сезон. За профилактика е достатъчно и веднъж дневно – примерно всяка сутрин по 3-4 капки.

Клеевата тинктура може да се добави в мляко, сок или компот. Ако детето не харесва особения й вкус, послужете си с малко хитрина. Купете някакъв по-сладък сироп от ягоди, малини, къпини или арония. В шише с обем 125 мл (от сироп за кашлица)слагаме 125 капки клеева тинктура. За да се размеси добре, разклащаме шишето всеки път преди употреба. Така, давайки чаена лъжичка сироп, детето ще получава 4-5 капки клеева тинктура, която ще приема с удоволствие.

Неблагоприятните по геофизически фактори дни за месец  декември: 3, 9.,12., 18., 22., 23.,25.,30
Случайно избрани статии