начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 29.12.17
                                                       БИОПРОГНОЗА ЗА 29.12.2017
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

28.12.2017

3°C

вл.88%


934

1
ЮИ

29.12.2017

C

вл.90%

934
3
Ю

ЧЕСТИТА КОЛЕДА!

Днес ще има значителна облачност с превалявания от дъжд, на повече места в източната половина на страната. Над Западна България ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. Югозападният вятър ще отслабне, по- късно през деня ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква студен въздух. Максимални температури между 9° и 14°, в София около 9°. Атмосферното налягане е значетелно по-ниско от средното за месеца и през деня ще се повишава.  

И за днес за началото на деня водещ  симптом от МТО обстановката е южният вятър. Заедно с него отчитаме рязко понижение на атмосферното налягане. Но предстои нахлуване  на студен въздух. Това означава повече спазми - бъбречни и жлъчни колики, астматични пристъпи, обостряне на ставните заболявания (артритни болки). Може да се очакват сърдечни пристъпи, хипертонични кризи, вегетативни реакции 

Препоръки

Да се следи артериалното налягане.

Да не се пренебрегва назначеното лечение, ако има такова. 

а първо място страдащите от хронични заболявания да бъдат по-предпазливи: да избягват значителни физически натоварвания и психичен стрес, да се следи артериалното налягане, да не се пренебрегва назначеното лечение. 

Настойка от глог и чай от дяволска уста.

Настойка от  глог - 2 х 20 капки за профилактика, при сърдечни пристъпи през 15 минути по 10 капки 2-3 приема. Тя подобрява микроциркулацията на кръвта и подобрява функциите на сърцето. 

Чай от дяволска устаТя успокоява, регулира сърдечния ритъм, укрепва сърцето, регулира артериалното налягане. 1-2 супени лъжици дяволска уста се кипват в половин литър вода 3-4 минути и чаят се запарва още 10 - 15 минути. След това чаят се прецежда и се разпределя на 3-4 порции през деня. 

Кора от върба - при ставни и други болки, температура. 2 супени лъжици от билката се запарват в 1/2 л вряла вода 30 минути. Чаят се прецежда и се изпива на 3-4 порции презз деня. 

Dulcamara 9 CH - важен хомеопатичен медикамент за тези, чиито заболявания се влошават при нахлуване на циклони (ставни болки, астма, цистити). 2 пъти дневно  по 5 гранули  до идването на циклона (валежи) и още 2-3 дни.  

Жълт кантарион. Ще споменавма по-често тази велика билка. Тя е полезна при язва и гастрит, стимулира имунната система и има изразено, научно доказано антидепресивно действие. За да се разгъне то обаче е необходима системна употреба, поне един месец. 2-3 супени лъжици стръкове жълт кантарион се запарват 15 минути в 1 л вряла вода. После чаят може да се прецеди и се изпива  през деня когато и както е удобно. Може да се използва и в 1/2 доза, но по-системно при по-сериозните случаи. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ЗА ЗИМАТА

От октомври до март може да се направи профилактика с клеева тинктура. Тя е средство номер едно за предпазване от грип и простуди.

30 г пчелен клей се нарязват и се разтварят в 100 грама 90 - 95% етилов спирт. Оставят се за една седмица и след това се прецеждат. В аптеките се продава и готова форма.

Децата пият по толкова капки от тинктурата, на колкото години са. Например 3-годишно ще пие 3 пъти дневно 3 капки по време на грипния сезон. За профилактика е достатъчно и веднъж дневно – примерно всяка сутрин по 3-4 капки.

Клеевата тинктура може да се добави в мляко, сок или компот. Ако детето не харесва особения й вкус, послужете си с малко хитрина. Купете някакъв по-сладък сироп от ягоди, малини, къпини или арония. В шише с обем 125 мл (от сироп за кашлица)слагаме 125 капки клеева тинктура. За да се размеси добре, разклащаме шишето всеки път преди употреба. Така, давайки чаена лъжичка сироп, детето ще получава 4-5 капки клеева тинктура, която ще приема с удоволствие.

Неблагоприятните по геофизически фактори дни за месец  декември: 3, 9.,12., 18., 22., 23.,25.,30
Случайно избрани статии