начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 02.07.18
                                                                 БИОПРОГНОЗА ЗА 02.07.2018
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

01.07.2018

18°C

вл.60%


938

7
ЮЗ

02.07.2018

16°C

вл.89%

950
-тихо


Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Ще има и временни увеличения на облачността, по-значителни над Южна България и Предбалкана. На места там ще има краткотрайни валежи, в планините придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен северозападен вятър. Максималните температурите ще са между 25° и 30°. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и през деня ще остане почти без промяна. 

Може да се каже, че има известно подобрение в синоптичната обстановка. На първо място това се изразява в повишеното атмосферно налягане, което е благоприятно за сърдечно - съдовата система и за тонуса и работоспособността. Все още се очакват превалявания, което е благоприятно за алергичните, но не е толкова добре за страдащите от бронхит и ставни заболявания. 

Препоръки

Малко допълнително тонизиране в понеделник няма да е излишно и малко подкрепа за вените във връзка със затоплянето - също. 

За бодрост и добра работоспособност днес ще препоръчам чай мате известен и като парагвайски чай. Освен, че тонизира, той укрепва вените. Традиционно се консумира в големи количества в цяла Латинска Америка и в други страни с горещ климат. Той е полезен и като средство за укрепване на вените. 1-2 чаени лъжички чай мате се запарват 5-10 минути в чаша вряла вода. След това чаят може да се прецеди. Може да се изпиват много чаши през деня.

При повишаване на температурите краката се подуват, натежават. И тези явления започват от 23 градуса още. 

Препоръки:
С много добър ефект са студените обливания. Със струя дебела колкото палеца да се обливат краката от стъпалата и глезените нагоре до кръста. 
Хомеопатия
Аrnica 5 CH - 
2 x 5 гранули дневно
Hamamelis 5 CH - 2 x 5 гранули дневно

При ставни болки - кора от върба - 2 супени лъжици се запарват 30 мин. в 1/2 л  вряла вода и чаят се изпива на 3-4 порции през деня. 

Полезен за стабилност на хомеостазата е магнезият. Този минерал е с антистресово действие, предпазва от спазми, регулира сърдечния ритъм.

Магнерот - 2 х 1 таблетка, но при необгодимост може да се вземат и до 6 таблетки дневно. 

Магнезиев сулфат (английска сол) - 30 г се разтварят в 1/2 л вода и от този разтвор да се пие 2 пъти дневно по 40-50 г дневно. Непретенциозната английска сол по нищо не отстъпва на по-скъпите аналози в аптеките. В препоръчаната доза няма да се прояви слабителния ефект. 

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Неблагоприятните по геофизични фактори дни за месец юли 2018 : 4, 6.,9.,13.,19., 21., 25., 27., 31. 

Случайно избрани статии