начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 25.09.18
                                                                БИОПРОГНОЗА ЗА 25.09.2018
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

24.09.2018

16°C

вл.82%


950

-
тихо

25.09.2018

C

вл.74%

957
7
ССИ

Атмосферното налягане днес сутринта е 957 хПа, над средната месечна стойност (около 948 хПа), което по принцип е благоприятно за тонуса и сърцето, но бързото повишаване може да провокира мигренозни пристъпи и рискът от преходни нарушения на мозъчното кръвообращение и инсулти е повишен.То ще варира между 954 и 964 хектопаскала. След бурните ветрове вчера силата на вятъра днес отслабва, но остава ветровито. Посоката - от северозапад. Ветровитото време може да причини спазми - зачестяване на астматични пристъпи, бъбречни кризи, стомашни спазми, мускулни крампи. Температурите в някои градове днес: София - 6-14°C, Пловдив -11-19°C, Варна-12-17°C, Бургас-13-19°C, Русе-9-18°C. 
UV индекс - 6 (от 10 възможни единици). 
Геомагнитната обстановка за деня е - 2-4 бала от 10 възможни (Gismeteo).
Днес е пълнолуние
Пореден неблагоприятен ден

Препоръки

Препоръки за предпазване от спазми и бързо справяне с тях.

Във връзка с повишената вероятност за спазми помага една лесна за изпълнение процедура. Приготвя се кофа с хладка вода, телесна температура - 37-38°C. Натапят се краката и се долива гореща вода така, че за 15 минути да се достигнат 40-43°C (едва поносимо гореща). Важно е постепенното загряване. При проблемни вени същата процедура се изпълнява с ръце натопени до лактите. 

Тази процедура е много ефикасна при всякакви спазми - стенокардни пристъпи, бъбренични и жлъчни кризи, астматични пристъпи. 

Помага и магнезият. Прочетете по-долу. 

Време е да се наберат бъзови листа и да се насушат за зимата. Не се продават в билковите аптеки, а те съдържат антипневмоничен фактор и са много полезни при кашлица, астма, бронхити, Чай от тях може да се пие дълго, бе паузи  и във всички възрасти. 2 супени лъжици бъзови листа се запарват 10 минути и чаят може да се прецеди. По желание може да се подслажда този чай. 

Искам да обърна внимание на бъзовите листаНасекомите са по-активни, рискът от ужилвания - по-голям. При ужилване от пчели, оси, парливки и други насекоми, ефектът от ужилването много бързо може да се се елиминира с натриване с пресен бъзов лист. 

Няма специални препоръки и за днес за събота и неделя. Оставям препоръката за чай от маточина, защото е приятен с антистресов, антиспастичен подобряващ съня и имуноукрепващ ефект. 

Билки при безсъние, кръглата луна ще смущава съня още 2-3 дни при мнозина. 

Маточината има антиспастичен ефект, успокоява, помага при безсъние.

За по-добър сън може да се приготви с мляко и да се подслажда с мед. Добре е млечната напитка с маточина да се пие топла.

Приготвя се, като чаша мляко се загрява и като зашуми, се добавят се 1-2 чаени лъжички маточина. Напитката се разбърква да не изкипи, прецежда се след 10 минути и се изпива топла. Най-добре действа 30 минути преди сън.

И разбира се магнезий.
Магнерот - 2 х1 таблетка дневно.
Или пакетче английска сол да се разтвори в 1 л вода. Пие се два пъти дневно по 40-50 мл. 

Да се пие достатъчно вода - 2-2,5 л за възрастните. В това количество се отчитат прясно изцедените сокове и билковите чайове. Това помага при хипертония, тонизира, особено, ако се пие топла - 60-70°C. 
Ето и калкулатор за изчисляване на необходимото количество вода - http://calculator.nwcb.eu/index.php. 
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Неблагоприятните по геофизични фактори дни за месец септември 2018 (в-к "Золотое кольцо"): 3., 4., 9.,11., 17., 18., 25.,28


Случайно избрани статии