начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 13.08.19
                                                               БИОПРОГНОЗА ЗА 13.08.2019
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

12.08.2019

19°C

вл.55%


949

3
Ю

13.08.2019

18°C

вл.62%

949
3

И

Атмосферното налягане днес сутринта към 6 часа беше 948 хПа и ще варира между 948 и 950 хектопаскала (средна мес. ст. - 948 хПа). Днес ще е предимно слънчево, по пладне горещо на много места с температури над 30 градуса. Температурите в някои градове:София -18- +31°C, Пловдив -18- 33°C, Варна- 24- +29°C, Бургас- 23-+29°C, Русе-19- +35°C, Хасково - 19-+33°C. 

UV индекс - 10 (от 10 възможни единици). 
Геомагнитната обстановка за деня е - 1-2 бала. 

Предстои пълнолуние на 15 август. Пълнолунието причинява задръжка на течности, причинява безсъние при мнозина, но дава възможност за ефективна детоксикация. 
Важен фактор влияещ на здравето сега- високите температури. При това се увеличава количеството на озона, засилват се венозните проблеми.
Главните проблеми сега - озон и вени, силно слънце - риск от слънчев удар. Над 110 µg/m3 озон вече застрашава здравето и затова стойностите му се мониторират и отбелязват в метеорологичните прогнози в много страни. 

Препоръки:

Детоксикация

Детоксикация с прясно изцедени сокове. Сутрин на гладно се изпиват около 10 г (1 равна с.л.) ан- глийска сол, разтворена в 50–70 мл вода. Английската сол из- тегля токсините към червата. Половин час по-късно започва пиенето на сок. Приготвя се от 2–3 лимона, 4–6 грейпфрута и толкова портокали, кол- кото са необходими за получаването на общо 2 л сок. Разрежда се с 1,5–2 л минерална вода. Пие се на порции през целия ден, друга храна не се приема. При чувство на глад привечер може да се изяде 1 ябълка или 1 портокал. Органичните киселини в плодовете подкрепят очистване- то, плодовата захар влияе благотворно на черния дроб, пред- пазва от хипогликемии и се отразява добре на тонуса. Процедурата се повтаря 3 поредни дни, а на четвъртия се прави захранване. Вместо от цитруси, сокът може да се напра- ви от ябълки. При много силно чувство на глад може да се взе- ме 1 ч.л. мед с лимонов сок (на вкус) и минерална вода. Може да се добави и пектин. Пектинът набъбва в червата, създава чувство на ситост и ускорява чистенето. 1–2 ч.л. пектин се разбъркват с половин ч.л. мед (предварително раз- творен в 1 ч.л. вода). Доливат се 100–200 мл вода и се разбива с миксер, докато стане гъсто като желе.

Детоксикация с ги Ги може да се купи от диетичните магазини. Три поредни дни сутрин на гладно се взема загрято (с температура на чай) ги, което всъщност е претопено краве масло с обрана от по- върхността му пяна. Първи ден – 30 г (6 с.л.). Втори ден – 60 г (8 с.л.). Трети ден – 90 г (10 с.л.). 30–40 мин. след изпиване на маслото в рамките на деня трябва да се изпие топла (около 70 °С) минерална/преварена вода или чай – минимум 2 л дневно. За обяд и вечеря за трите последователни дни се препоръч- ва 1 каф. чаша ориз, сварен в 1 л вода (без сол и мазнина, може да се добавят само копър и/или магданоз). При дискомфорт (гадене, главоболие, отпадналост) може да се пие цитронада, приготвена от прясноизцеден лимонов сок, малко мед и мине- рална или преварена вода. При силен дискомфорт детоксика- цията се прекратява и се повтаря на следващото пълнолуние. Четвърти ден– сутринта на гладно се вземат 1–2 с.л. рици- ново масло, 2 чаши чай. След 1–2 часа могат да се консумират плодове. За обяд и вечеря менюто трябва да е зеленчуково. Принципите на захранване са същите като при детоксика- цията със сокове. ТОЗИ ВАРИАНТ НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА ПРИ ВЪЗПАЛЕНА ЖЛЪЧКА И/ИЛИ КАМЪНИ В ЖЛЪЧКАТА! 

По този линк може да разберете повече за детоксикацията по пълнолуние и захранването след нея. Обясненията започват от 13. стр. Не е късно да се започне и от днес и да се проведе за два дни. 

http://iztok-zapad.eu/uploads/materials/Zdravoslovno_otslabvane1.pdf

С повишаването на температурите се увеличава количеството на озона във въздуха и на практика това означава засилено дразнене на кожата и лигавиците, обостряне на хроничните бронхити. Препоръката е в най-горещите часове да не се излиза на открито. Старото австралийско правило гласи: Между 12 и 3 остани под дървото. 
За раздразнената лигавица на бронхите ще помогне чай от бъзови листа. Не се продават в аптеките, но може да се набере от градинките между блоковете дори. 2 супени лъжици ситно нарязани бъзови листа се запарват в 1/2 л вряла вода 10-20 минути и чаят може да се прецеди. Изпива се на 3-4 порции. Дозата може да се повтаря, потретва. 

Друг проблем при повишаване на температурите е засилване на венозните проблеми. 

Вени

В горещо време реагират вените. Краката се подуват, натежават. И тези явления започват от 23 градуса още. 
Препоръки
С много добър ефект са студените обливания. Със струя дебела колкото палеца да се обливат краката от стъпалата и глезените нагоре до кръста. 
Хомеопатия
Аrnica 5 CH - 
2 x 5 гранули дневно
Hamamelis 5 CH - 2 x 5 гранули дневно

Винаги е полезно да се приема магнезий срещу стрес, за регулиране на сърдечния ритъм, срещу спазми.  Особено важен е и в горещо време, защото се губи много  магнезий при потене.

Магнерот - 2 х1 таблетка дневно.
Или пакетче английска сол да се разтвори в 1 л вода. Пие се два пъти дневно по 40-50 мл. 

Полезни в горещо време са топлите напитки. 


Прибавям и препоръка за чай мате, любим на хората в страни с горещ климат. За ободряване чай мате, известен и като парагвайски чай. Освен, че тонизира, той укрепва вените. Традиционно се консумира в големи количества в цяла Латинска Америка и в други страни с горещ климат. Той е полезен и като средство за укрепване на вените. 1-2 чаени лъжички чай мате се запарват 5-10 минути в чаша вряла вода. След това чаят може да се прецеди. Може да се изпиват много чаши през деня.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Неблагоприятните по геофизични фактори дни за месец авг 2019 (в-к "Золотое кольцо"): 1.,6., 7, 9., 10, 16., 19., 20,  22, 27.,30. 

Случайно избрани статии