начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 21.08.17
                                              БИОПРОГНОЗА ЗА 21.08.2017
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

20.08.2017

20°C

вл.55%


947

-
тихо

21.08.2017

19°C

вл.77%

945
-
тихо

Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад, ще е умерен, временно силен и с него ще нахлува хладен въздух. Облачността ще продължи да се увеличава и след обяд над цялата страна вече ще е предимно облачно. На много места ще превали и прегърми. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 25° и 30°, на места в Западна България по-ниски, в София – около 21°. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна.

Влиянието върху здравето днес ще е под въздействието на преминаващ хладен фронт. Ще има превалявания, атмосферното налягане леко се понижи. Космическите фактори също трябва да се имат предвид - пореден неблагоприятен ден. 

Ще има известно напрежение за сърдечносъдовата система, може да се проявят и ставните заболявания. 

Препоръки

За облекчаване на ставните болки ще препоръчам чай от кора на върба. 1- 2 супени лъжици от билката се запарват 30 минути и чаят може да се прецеди. Изпива се на 3-4 порции през деня. 
Все пак трябва да напомня да се пази главата от силното слънце, да се пият достатъчно течности и да се избягва излизането между 11 и 16 часа. Тогава се увеличава количеството на озона във въздуха, а той дразни лигавиците и кожата.

За комфорт в неблагоприятен ден - настойка от глог - профилактично - 2 х 20 капки, при сърцебиене, сърдечен дискомфорт - по 10 капки през 10-15 минути няколко приема.

Популярни билки срещу спазми и подходящи през неблагоприятни дни - маточина и мента. По 1 чаена лъжичка от двете билки се запарват 5-6 минути в чаша вряла вода и чаят може да се прецеди. Може да се подслажда, може да се изпиват много чаши през деня. Тази комбинация помага и  при мигрена. 

Помага и магнезият. Прочетете по-долу. 

Винаги е полезно да се приема магнезий, например 2 х 1 таблетка Магнерот дневно.

Това е минералът № 1 за предпазване от увреждащото действие на стреса според самия създател на теорията за стреса Ханс Селие. А неблагоприятните дни са си стрес. Освен това магнезият е чудесно средство за предпазване от спазми, за регулиране на сърдечния ритъм. 

Магнерот - 2 х 1 таблетка, но при необгодимост може да се вземат и до 6 таблетки дневно. 

Магнезиев сулфат (английска сол) - 30 г се разтварят в 1/2 л вода и от този разтвор да се пие 2 пъти дневно по 40-50 г дневно. Непретенциозната английска сол по нищо не отстъпва на по-скъпите аналози в аптеките. В препоръчаната доза няма да се прояви слабителния ефект. 

Неблагоприятните по геофизически фактори дни за месец август: 3, 4., 6., 8., 15., 21.,24., 28.,  29..
Случайно избрани статии