начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 23.08.17
                                              БИОПРОГНОЗА ЗА 23.08.2017
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

22.08.2017

15°C

вл.64%


947

7
Ю

23.08.2017

15°C

вл.69%

949
-
тихо

Днес ще е предимно слънчево. На места, главно в северните и планинските райони с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от запад- северозапад. Максималните температури ще са между 24° и 29°, за София – около 24°. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е малко по-високо от средното за месеца. 

За днес няма нещо за отбелязване във връзка с времето. Няма да е прекалено горещо,  не духа силен вятър,  няма резки промени не се очакват сътресения за здравето. 

Препоръки

Все пак лято е и трябва да се съобразяваме със слънцето. Главата трябва да е покрита, кожата да се пази от агресивните ултравиолетови лъчи. Последното особено се отнася до  плажуващите, работещите и  спортуващите на открито, туристите, децата,които играят дълго  навън. 
Трябва да се пие достатъчно  вода - над 2 литра изворна минерална,  филтрирана вода, прясно изцедени сокове,  билкови чайове. 
Идея за билков чай. По чаена лъжичка от всяка билка или след изсушаване да се смесят в равни части листа от ягода, листа от малина, къпина  и петопръстник и от сместа 2 супени  лъжици да се запарят 10-15 минути в 1/2 л вряла вода. Това е една много добра кръвоочистваща комбинация полезна при  алергии, ободряваща, укрепваща  имунитета.
Може да се направи и следното. Да се намачкат добре листата, докато потъмнеят и след няколко часа да се изсушат. По такава технология се приготвя черният чай. Новият чай ще е с по-тъмен цвят и по-различен вкус. 

Винаги е полезно да се приема магнезий, например 2 х 1 таблетка Магнерот дневно.

Това е минералът № 1 за предпазване от увреждащото действие на стреса според самия създател на теорията за стреса Ханс Селие. А неблагоприятните дни са си стрес. Освен това магнезият е чудесно средство за предпазване от спазми, за регулиране на сърдечния ритъм. 

Магнерот - 2 х 1 таблетка, но при необгодимост може да се вземат и до 6 таблетки дневно. 

Магнезиев сулфат (английска сол) - 30 г се разтварят в 1/2 л вода и от този разтвор да се пие 2 пъти дневно по 40-50 г дневно. Непретенциозната английска сол по нищо не отстъпва на по-скъпите аналози в аптеките. В препоръчаната доза няма да се прояви слабителния ефект. 

Неблагоприятните по геофизически фактори дни за месец август: 3, 4., 6., 8., 15., 21.,24., 28.,  29..
Случайно избрани статии