начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 28.08.17
                                              БИОПРОГНОЗА ЗА 28.08.2017
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

27.08.2017

18°C

вл.58%


949

-
тихо

28.08.2017

19°C

вл.60%

946
-
тихо

Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд и горещо. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад и привечер ще се усилва, а от запад ще започне да се развива купеста облачност. Максималните температури ще са между 32° и 37°. През нощта вятърът ще се ориентира от североизток, ще нахлува хладен въздух и на места в Северна България ще превали и прегърми. Атмосферното налягане е около средното за месеца и слабо ще се понижи. 

И за начлото на новата седмица отбелязваме приятно нормално лятно време, нормално атмосферно налягане - благоприятно за сърцето и за тонуса. Времето няма да създава проблеми за здравето. Но все пак отчитаме поредния неблагоприятен ден, който изисква известна дисциплина при хора с хронични страдания, за да се чувстват добре. Второ - очаква се нахлуване на хладен вятър от североизток. Това означава вероятност за зачестяване на различни спастични състояния - бъбречни  и жлъчни колики, стомашни спазми, мигрени, стенокардни пристъпи. 

Препоръки

Лято е и трябва да се съобразяваме със слънцето. Главата трябва да е покрита, кожата да се пази от агресивните ултравиолетови лъчи. Последното особено се отнася до  плажуващите, работещите и  спортуващите на открито, туристите, децата, които играят дълго  навън. 
Да се избягва излизането навън между 11 и 16 часа - важно е и за сърцето. 
Оставям двете билки от биопрогнозата в петък, защото имат чудесни антиспастични свойства. 
Маточината и ментата са чудесни билки за комфорт. Ментата има съдоразширяващо действие, маточината регулира сърдечния пулс и успокоява и двете билки заедно (според знаменития д-р Вайс) подсилват ефекта си. По 1 чаена лъж.  от двете билки се запарват в чаша вряла вода и след 5 минути чаят може да се прецеди. Може да се изпиват неограничен брой чайове през деня, могат да употребяват чая и деца. Може да се подслажда, да се добавя лимонов сок. 

Добавям за днес препоръка за чай от дяволска уста. Тази  билка засилва сърдечния мускул, регулира артериалното налягане,  успокоява и е много подходяща за "трудни" дни. 1-2 супени лъжици от билката се кипват в 1/2 л вода 1-2 минути, чаят се запарва още 10-15 минути след което може да се прецеди и се изпива на 3-4 порции през деня.  

Трябва да се пие достатъчно  вода - над 2 литра изворна минерална,  филтрирана вода, прясно изцедени сокове,  билкови чайове. 
Идея за билков чай. По чаена лъжичка от всяка билка или след изсушаване да се смесят в равни части листа от ягода, листа от малинакъпина и петопръстник и от сместа 2 супени  лъжици да се запарят 10-15 минути в 1/2 л вряла вода. Това е една много добра кръвоочистваща комбинация полезна при  алергии, ободряваща, укрепваща  имунитета.
Може да се направи и следното. Да се намачкат добре листата, докато потъмнеят и след няколко часа да се изсушат. По такава технология се приготвя черният чай. Новият чай ще е с по-тъмен цвят и по-различен вкус. 

Винаги е полезно да се приема магнезий, например 2 х 1 таблетка Магнерот дневно. Ето, магнезият е една добра грижа за сърцето и предпазва от всевъзможни неблагоприятни фактори каквито са и "трудните" дни. 

Това е минералът № 1 за предпазване от увреждащото действие на стреса според самия създател на теорията за стреса Ханс Селие. А неблагоприятните дни са си стрес. Освен това магнезият е чудесно средство за предпазване от спазми, за регулиране на сърдечния ритъм. 

Магнерот - 2 х 1 таблетка, но при необгодимост може да се вземат и до 6 таблетки дневно. 

Магнезиев сулфат (английска сол) - 30 г се разтварят в 1/2 л вода и от този разтвор да се пие 2 пъти дневно по 40-50 г дневно. Непретенциозната английска сол по нищо не отстъпва на по-скъпите аналози в аптеките. В препоръчаната доза няма да се прояви слабителния ефект. 

Неблагоприятните по геофизически фактори дни за месец август: 3, 4., 6., 8., 15., 21.,24., 28.,  29..
Случайно избрани статии