начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 29.08.2017
                                              БИОПРОГНОЗА ЗА 29.08.2017
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

28.08.2017

19°C

вл.60%


946

-
тихо

29.08.2017

20°C

вл.57%

945
4
променлива

Днес облачността ще е значителна. Ще има валежи, в следобедните часове на места в Южна България, придружени с гръмотевици. Ще продължи да духа североизточен вятър, предимно слаб, в Източна България – умерен. Дневните температури ще се понижат значително и максималните ще са предимно между 20° и 25°, в София около 20°. Вечерта от северозапад ще започне намаление на облачността. Атмосферното налягане сутринта ще бъде близко до средното за месеца. През деня ще се повишава. 

За днес  отчитаме поредния неблагоприятен ден, който изисква известна дисциплина при хора с хронични страдания, за да се чувстват добре. И във вторник хладният вятър от североизток може да е предразположи към различни спастични състояния - бъбречни  и жлъчни колики, стомашни спазми, мигрени, стенокардни пристъпи. Няма да е горещо, валежите ще прочистват въздуха и ще го заредят с отрицателни аеройони, които влияят благоприятно на здравето и в крайна сметка не се очакват сътресения за здравето. Промените в синоптинчата обстановка не са резки, няма да е горещо, атмосферното налягане е около средната месечна стойност и всичко това е благоприятно за здравето. 

Препоръки

Оставям двете билки от биопрогнозата вчера, защото имат чудесни антиспастични свойства. 
Маточината и ментата са чудесни билки за комфорт. Ментата има съдоразширяващо действие, маточината регулира сърдечния пулс и успокоява и двете билки заедно (според знаменития д-р Вайс) подсилват ефекта си. По 1 чаена лъж.  от двете билки се запарват в чаша вряла вода и след 5 минути чаят може да се прецеди. Може да се изпиват неограничен брой чайове през деня, могат да употребяват чая и деца. Може да се подслажда, да се добавя лимонов сок. 

Оставям и за днес препоръката за чай от дяволска уста, която успокоява и е много подходяща за "трудни" дни. 1-2 супени лъжици от билката се кипват в 1/2 л вода 1-2 минути, чаят се запарва още 10-15 минути след което може да се прецеди и се изпива на 3-4 порции през деня.  

Трябва да се пие достатъчно  вода - над 2 литра изворна минерална,  филтрирана вода, прясно изцедени сокове,  билкови чайове. 
Идея за билков чай. По чаена лъжичка от всяка билка или след изсушаване да се смесят в равни части листа от ягода, листа от малинакъпина и петопръстник и от сместа 2 супени  лъжици да се запарят 10-15 минути в 1/2 л вряла вода. Това е една много добра кръвоочистваща комбинация полезна при  алергии, ободряваща, укрепваща  имунитета.
Може да се направи и следното. Да се намачкат добре листата, докато потъмнеят и след няколко часа да се изсушат. По такава технология се приготвя черният чай. Новият чай ще е с по-тъмен цвят и по-различен вкус. 

Винаги е полезно да се приема магнезий, например 2 х 1 таблетка Магнерот дневно. Ето, магнезият е една добра грижа за сърцето и предпазва от всевъзможни неблагоприятни фактори каквито са и "трудните" дни. 

Това е минералът № 1 за предпазване от увреждащото действие на стреса според самия създател на теорията за стреса Ханс Селие. А неблагоприятните дни са си стрес. Освен това магнезият е чудесно средство за предпазване от спазми, за регулиране на сърдечния ритъм. 

Магнерот - 2 х 1 таблетка, но при необгодимост може да се вземат и до 6 таблетки дневно. 

Магнезиев сулфат (английска сол) - 30 г се разтварят в 1/2 л вода и от този разтвор да се пие 2 пъти дневно по 40-50 г дневно. Непретенциозната английска сол по нищо не отстъпва на по-скъпите аналози в аптеките. В препоръчаната доза няма да се прояви слабителния ефект. 

Неблагоприятните по геофизически фактори дни за месец август: 3, 4., 6., 8., 15., 21.,24., 28.,  29..
Случайно избрани статии