начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 31.08.17
                                                              БИОПРОГНОЗА ЗА 31.08.2017
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

30.08.2017

19°C

вл.77%


950

2
променлива

31.08.2017

16°C

вл.67%

950
-
тихо

Времето ще е предимно слънчево и почти тихо, след обяд – топло. Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София – около 26°. Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месеца. 

Препоръки

Както се вижда  прогнозата на синоптиците е кратка и ясна - хубаво лятно време. В тзи смисъл  няма да има особени препоръки и за здравето днес. 
Няма резки промени в синоптичната обстановка, атмосферното налягане е високо (малко над средната месечна стойност) и в такива дни няма специални препоръки. 
Но за доброто здрав трябва да се спазват някои правила: да се пият поне по 2-2,5 л вода, чай, сокове, да има 1 час физическа активност, да се консумират по 1/2-1 кг пресни плодове и зеленчуци. Ето тези  предписания оставям в спокойните за здравето дни. 

Трябва да се пие достатъчно  вода - над 2 литра изворна минерална,  филтрирана вода, прясно изцедени сокове,  билкови чайове. 
Идея за билков чай. По чаена лъжичка от всяка билка или след изсушаване да се смесят в равни части листа от ягода, листа от малинакъпина и петопръстник и от сместа 2 супени  лъжици да се запарят 10-15 минути в 1/2 л вряла вода. Това е една много добра кръвоочистваща комбинация полезна при  алергии, ободряваща, укрепваща  имунитета.
Може да се направи и следното. Да се намачкат добре листата, докато потъмнеят и след няколко часа да се изсушат. По такава технология се приготвя черният чай. Новият чай ще е с по-тъмен цвят и по-различен вкус. 

Винаги е полезно да се приема магнезий, например 2 х 1 таблетка Магнерот дневно. Ето, магнезият е една добра грижа за сърцето и предпазва от всевъзможни неблагоприятни фактори каквито са и "трудните" дни. 

Това е минералът № 1 за предпазване от увреждащото действие на стреса според самия създател на теорията за стреса Ханс Селие. А неблагоприятните дни са си стрес. Освен това магнезият е чудесно средство за предпазване от спазми, за регулиране на сърдечния ритъм. 

Магнерот - 2 х 1 таблетка, но при необгодимост може да се вземат и до 6 таблетки дневно. 

Магнезиев сулфат (английска сол) - 30 г се разтварят в 1/2 л вода и от този разтвор да се пие 2 пъти дневно по 40-50 г дневно. Непретенциозната английска сол по нищо не отстъпва на по-скъпите аналози в аптеките. В препоръчаната доза няма да се прояви слабителния ефект. 

Неблагоприятните по геофизически фактори дни за месец август: 3, 4., 6., 8., 15., 21.,24., 28.,  29.
Случайно избрани статии