начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 01.09.17
                                                              БИОПРОГНОЗА ЗА 01.09+.2017
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

31.08.2017

16°C

вл.67%


950

-
тихо

01.09.2017

16°C

вл.62%

947
-
тихо

Днес ще бъде слънчево, след обяд и горещо. В източните райони ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са предимно между 30° и 35°, по-ниски ще са по морския бряг. Атмосферното налягане ще се понижава и в края на деня вече ще е по-ниско от средното за септември. 

Препоръки

Както се вижда  прогнозата на синоптиците времето продължава да е хубаво и явно ще е такова и вкрая на седмицата - събота.неделя. В този смисъл  няма да има особени препоръки и за здравето днес. Времето е прерасно за спорт на открито, разходки, туризъм.
Няма резки промени в синоптичната обстановка, атмосферното налягане е високо (малко над средната месечна стойност) и в такива дни няма специални препоръки. 
Но за доброто здрав трябва да се спазват някои правила: да се пият поне по 2-2,5 л вода, чай, сокове, да има 1 час физическа активност, да се консумират по 1/2-1 кг пресни плодове и зеленчуци. Ето тези  предписания оставям в спокойните за здравето дни. 

Ще припомня за Парагвайския чай. Той тонизира много добре, утолява жаждата, полезен е за укрепване на ведните и подобряване на имунитета. В крайна сметка е популярна напитка в страни с горещ климат освен в Аржентина, Бразилия, Парагвай, в Египет, страните от Северна Африка, навсякъде по света. 1-2 чаени лъжички се запарват няколко минути в чаша вряла вода и чаят може да се прецеди. Може да се изпиват много чаши през деня.  

Трябва да се пие достатъчно  вода - над 2 литра изворна минерална,  филтрирана вода, прясно изцедени сокове,  билкови чайове. 
Идея за билков чай. По чаена лъжичка от всяка билка или след изсушаване да се смесят в равни части листа от ягода, листа от малинакъпина и петопръстник и от сместа 2 супени  лъжици да се запарят 10-15 минути в 1/2 л вряла вода. Това е една много добра кръвоочистваща комбинация полезна при  алергии, ободряваща, укрепваща  имунитета.
Може да се направи и следното. Да се намачкат добре листата, докато потъмнеят и след няколко часа да се изсушат. По такава технология се приготвя черният чай. Новият чай ще е с по-тъмен цвят и по-различен вкус. 

Винаги е полезно да се приема магнезий, например 2 х 1 таблетка Магнерот дневно. Ето, магнезият е една добра грижа за сърцето и предпазва от всевъзможни неблагоприятни фактори каквито са и "трудните" дни. 

Това е минералът № 1 за предпазване от увреждащото действие на стреса според самия създател на теорията за стреса Ханс Селие. А неблагоприятните дни са си стрес. Освен това магнезият е чудесно средство за предпазване от спазми, за регулиране на сърдечния ритъм. 

Магнерот - 2 х 1 таблетка, но при необгодимост може да се вземат и до 6 таблетки дневно. 

Магнезиев сулфат (английска сол) - 30 г се разтварят в 1/2 л вода и от този разтвор да се пие 2 пъти дневно по 40-50 г дневно. Непретенциозната английска сол по нищо не отстъпва на по-скъпите аналози в аптеките. В препоръчаната доза няма да се прояви слабителния ефект. 

Неблагоприятните по геофизически фактори дни за месец септември6, 8., 9., 10., 11., 13.,16., 20.,22., 25.  28.
Случайно избрани статии