начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 05.08.17
                                                              БИОПРОГНОЗА ЗА 05.09.2017
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

04.09.2017

14°C

вл.77%


946

3
З

05.09.2017

14°C

вл.68%

950
-
тихо

Днес облачността ще е променлива и в следобедните часове на места, главно в крайните южни райони, ще има краткотрайни превалявания. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са между 21° и 26°, в София – около 21°. Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца и през деня няма да се променя съществено. 

Днес не се очертават резки промени в синоптичната обстановка. Температурите са умерени, тихо и спокойно време без сътресения, атмосферно налягане малко над средната месечна стойност, което е благоприятно за сърцето, тонуса и работоспособността. 

Предстои на 6 септември. Пълнолунието нарушава съня на мнозина  и причинява задръжка на вода в тялото, нервност. Но от друга страна този период е подходящ за детоксикация. Детоксикациите лекуват главоболие, освобождават от алергии, регулират телесното тегло и цялостно подобряват здравето. 

Препоръки

Оставям препоръките от вчера. В спокойни  периоди  няма необходимост от по-специални съвети. 
По този линк може да разберете повече за детоксикацията по пълнолуние и захранването след нея. Обясненията започват от 13. стр. Може да започнете тридневното прочистване от днес, но не е късно и от утре. http://iztok-zapad.eu/uploads/materials/Zdravoslovno_otslabvane1.pdf

За по-добър сън - чай от стръкове иглика. Може да се купи от билкова аптека, но може да се набере градинска иглика. Също успокоява. 1-2 чаени лъжици от билката се запарват 10-15 минути в чаша вода и чаят се изпива половин час преди лягане. 
Комунига - може да се набере от много места и да е постави в кутия близо до леглото. Ароматът и е много приятен и успокоява чудесно.

Винаги е полезно да се приема магнезий, например 2 х 1 таблетка Магнерот дневно. Ето, магнезият е една добра грижа за сърцето и предпазва от всевъзможни неблагоприятни фактори каквито са и "трудните" дни. 

Това е минералът № 1 за предпазване от увреждащото действие на стреса според самия създател на теорията за стреса Ханс Селие. А неблагоприятните дни са си стрес. Освен това магнезият е чудесно средство за предпазване от спазми, за регулиране на сърдечния ритъм. 

Магнерот - 2 х 1 таблетка, но при необгодимост може да се вземат и до 6 таблетки дневно. 

Магнезиев сулфат (английска сол) - 30 г се разтварят в 1/2 л вода и от този разтвор да се пие 2 пъти дневно по 40-50 г дневно. Непретенциозната английска сол по нищо не отстъпва на по-скъпите аналози в аптеките. В препоръчаната доза няма да се прояви слабителния ефект. 

Неблагоприятните по геофизически фактори дни за месец септември6, 8., 9., 10., 11., 13.,16., 20.,22., 25.  28.
Случайно избрани статии