начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 06.09.17
                                                          БИОПРОГНОЗА ЗА 06.09.2017
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

05.09.2017

14°C

вл.68%


950

-
тихо

06.09.2017

12°C

вл.68%

949
4
променлива

Днес ще преобладава слънчево време. Валежи не се очакват. Вятърът от северозапад отново ще се усили, в Дунавската равнина ще е умерен, временно и силен. Сутринта ще е хладно. Дневните температури слабо ще се повишат, максималните ще са между 23° и 28°. Атмосферното налягане, слабо ще се понижи, ще е близко до средното за месеца. 

И днес не се очертават резки промени в синоптичната обстановка. Температурите са умерени, тихо и спокойно време без сътресения, атмосферно налягане е около средната месечна стойност, което е благоприятно за сърцето, тонуса и работоспособността. 

Днес е пълнолуние и първи неблагоприятен ден за месец септември.

Препоръки

Във връзка с неблагоприятния ден и обременяването на сърцето добавям и препоръка за дяволска устаДяволската уста е една много добра билка за момента.  Тя успокоява, регулира сърдечния ритъм, укрепва сърцето, регулира артериалното налягане. 1-2 супени лъжици дяволска уста се кипват в половин литър вода 3-4 минути и чаят се запарва още 10 - 15 минути. След това чаят се прецежда и се разпределя на 3-4 порции през деня. 

Цвят от магарешки трън балсам за сърцето е. 2 супени лъжици от билката се варят 5-10 минути в 1/2 л вода. После чаят се прецежда и изпива на 3-4 порции през деня. Това е чудесна билка за сърце и подобряване на тонуса. 

Мента и маточина - тези билки имат чудесно антиспастично действие. Те са и добри вегетативни регулатори. По 1 чаена лъж. се запарва в чаша вряла вода и чаят се прецежда. Може да се подслажда, да се добавя лимонов сок. Може да се 

За по-добър сън - чай от стръкове иглика. Може да се купи от билкова аптека, но може да се набере градинска иглика. Също успокоява. 1-2 чаени лъжици от билката се запарват 10-15 минути в чаша вода и чаят се изпива половин час преди лягане. 
Комунига - може да се набере от много места и да е постави в кутия близо до леглото. Ароматът и е много приятен и успокоява чудесно.

Винаги е полезно да се приема магнезий, например 2 х 1 таблетка Магнерот дневно. Ето, магнезият е една добра грижа за сърцето и предпазва от всевъзможни неблагоприятни фактори каквито са и "трудните" дни. 

Това е минералът № 1 за предпазване от увреждащото действие на стреса според самия създател на теорията за стреса Ханс Селие. А неблагоприятните дни са си стрес. Освен това магнезият е чудесно средство за предпазване от спазми, за регулиране на сърдечния ритъм. 

Магнерот - 2 х 1 таблетка, но при необгодимост може да се вземат и до 6 таблетки дневно. 

Магнезиев сулфат (английска сол) - 30 г се разтварят в 1/2 л вода и от този разтвор да се пие 2 пъти дневно по 40-50 г дневно. Непретенциозната английска сол по нищо не отстъпва на по-скъпите аналози в аптеките. В препоръчаната доза няма да се прояви слабителния ефект. 

Неблагоприятните по геофизически фактори дни за месец септември6, 8., 9., 10., 11., 13.,16., 20.,22., 25.  28.
Случайно избрани статии