начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 08.07.17
                                                         БИОПРОГНОЗА ЗА 08.09.2017
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

07.09.2017

16°C

вл.62%


948

-
тихо 

08.09.2017

16°C

вл.85%

946
-
тихо


Днес времето над страната ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София около 28°. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за септември и през деня слабо ще се понижи. 

7 септември 2017 г., 14ч 30мин: Активната област AR12673 продължава "канонадата", но вече с  изригвания от клас M. Очаква се мощна геомагнитна активност  днес, утре и на 09 септември

Слънчевата активност през последното денонощие беше много висока. Вчера следобяд около 15 ч българско време активната област  2673 генерира най-мощното слънчево изригване за настоящия 11-годишен цикъл под номер 24 в Цюрихския ред (SC24). 

Синоптичната обстановка е благоприятна за здравето, но геомагнитната обстановка определено не е. Може да се очакват промени в артериалното налягане различни вегетативни реакции, обостряне на различни хронични заболявания.

Препоръки

Повишено внимание - оранжев код за хипертоници, сърдечно болни и всякакви хроници!

Повишено внимание за шофьорите, опасност от грешки и ПТП!

Чаят за трудни дни ще е полезен днес. Смесват се в равни части например по 50 г листа маточина, цвят и листа глог, стрък бял имел и се разбъркват добре. По 1-2 чаени лъжички от сместа се запарват в чаша вряла вода и чаят се прецежда. Може да се изпиват по няколко чаши през деня. Тази комбинация предпазва от сърдечни пристъпи, помага за регулиране на артериалното налягане, успокоява. 

и/или и дяволска уста

Дяволска уста е една много добра билка за момента.  Тя успокоява, регулира сърдечния ритъм, укрепва сърцето, регулира артериалното налягане. 1-2 супени лъжици дяволска уста се кипват в половин литър вода 3-4 минути и чаят се запарва още 10 - 15 минути. След това чаят се прецежда и се разпределя на 3-4 порции през деня. 

Мента и маточина - тези билки имат чудесно антиспастично действие. Те са и добри вегетативни регулатори. По 1 чаена лъж. се запарва в чаша вряла вода и чаят се прецежда. Може да се подслажда, да се добавя лимонов сок. Може да се изпиват много чаши през деня. При системна употреба маточината надеждно предпазва от грип. 

Настойка от глог- 3 х дневно по 20 капки, накапани върху малко късче хляб, което се дъвче бавно 30 минути преди хранене. При сърдечен дискомфорт, сърдечни пристъпи - през 10 мин. по 10 к- ки.


Винаги е полезно да се приема магнезий, например 2 х 1 таблетка Магнерот дневно. Ето, магнезият е една добра грижа за сърцето и предпазва от всевъзможни неблагоприятни фактори каквито са и "трудните" дни. 

Това е минералът № 1 за предпазване от увреждащото действие на стреса според самия създател на теорията за стреса Ханс Селие. А неблагоприятните дни са си стрес. Освен това магнезият е чудесно средство за предпазване от спазми, за регулиране на сърдечния ритъм. 

Магнерот - 2 х 1 таблетка, но при необгодимост може да се вземат и до 6 таблетки дневно. 

Магнезиев сулфат (английска сол) - 30 г се разтварят в 1/2 л вода и от този разтвор да се пие 2 пъти дневно по 40-50 г дневно. Непретенциозната английска сол по нищо не отстъпва на по-скъпите аналози в аптеките. В препоръчаната доза няма да се прояви слабителния ефект. 

Неблагоприятните по геофизически фактори дни за месец септември: 6, 8., 9., 10., 11., 13.,16., 20.,22., 25.  28.
Случайно избрани статии