начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 02.01.2018
                                                       БИОПРОГНОЗА ЗА 02.01.2018
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

01.01.2018

-4°C

вл.100%


947

-
тихо

02.01.2018

C

вл.98%

948
-
тихо

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!

Днес над страната ще има променлива, често значителна облачност и на места от запад на изток ще превали слаб дъжд. Ще се появи слаб до умерен западен, в източните райони – южен вятър. Максималните температури ще са предимно между 7° и 12°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за януари - през деня ще започне да се повишава. 

Времето е нормално зимно, не много студено, без резки промени в синоптичната обстановка и съответно няма да причинява проблеми за здравето. Преваляванията, влагата може да обострят ставни заболявания, да се влошат в известна степен хронични белодробни заболявания, но няма да има сериозни проблеми. След празнични трапези може да се обострят язви, гастрити, заболявания на жлъчката. 

Все пак днес е неблагоприятен ден, да се има предвид!

Препоръки

За страдащите от сърце, хипертония - настойка от глог ще е добро допълнение за здраве - 2-3 пъти дневно по 20 капки за профилактика. 

Кора от върба - при ставни и други болки, температура. 2 супени лъжици от билката се запарват в 1/2 л вряла вода 30 минути. Чаят се прецежда и се изпива на 3-4 порции през деня. 

Nux womica  9 CH - важен хомеопатичен медикамент при диетични грешки, жлъчни кризи и различни спазми на гладко мукулни органи. Да се приема по 3 гранули през 15 минути - 3-4 приема.  

Ментов чай -  помага в същото направление. 1 чаена лъж. от билката да се запари в чаша вряла вода 5 минути и после чаят може да се пие. 

Може да се използват и ментови капки - по 5-6 капки няколко пъти през 15-30 минути.

Жълт кантарион. Ще споменавма по-често тази велика билка. Тя е полезна при язва и гастрит, стимулира имунната система и има изразено, научно доказано антидепресивно действие. За да се разгъне то обаче е необходима системна употреба, поне един месец. 2-3 супени лъжици стръкове жълт кантарион се запарват 15 минути в 1 л вряла вода. После чаят може да се прецеди и се изпива  през деня когато и както е удобно. Може да се използва и в 1/2 доза, но по-системно при по-сериозните случаи. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ЗА ЗИМАТА

От октомври до март може да се направи профилактика с клеева тинктура. Тя е средство номер едно за предпазване от грип и простуди.

30 г пчелен клей се нарязват и се разтварят в 100 грама 90 - 95% етилов спирт. Оставят се за една седмица и след това се прецеждат. В аптеките се продава и готова форма.

Децата пият по толкова капки от тинктурата, на колкото години са. Например 3-годишно ще пие 3 пъти дневно 3 капки по време на грипния сезон. За профилактика е достатъчно и веднъж дневно – примерно всяка сутрин по 3-4 капки.

Клеевата тинктура може да се добави в мляко, сок или компот. Ако детето не харесва особения й вкус, послужете си с малко хитрина. Купете някакъв по-сладък сироп от ягоди, малини, къпини или арония. В шише с обем 125 мл (от сироп за кашлица)слагаме 125 капки клеева тинктура. За да се размеси добре, разклащаме шишето всеки път преди употреба. Така, давайки чаена лъжичка сироп, детето ще получава 4-5 капки клеева тинктура, която ще приема с удоволствие.

Неблагоприятните по геофизически фактори дни за месец януари 2018 : 2, 9.,17., 25.,31. 
Случайно избрани статии