начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 08.02.18
                                                       БИОПРОГНОЗА ЗА 08.02.2018
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

07.02.2018

2°C

вл.82%


950

7
ЮИ

08.02.2018

C

вл.82%

942
1
Ю

Днес облачността ще е променлива, по-значителна в Северна България. Преваляванията в Източна България ще спират, но по-късно през деня на места отново ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималните температури ще са предимно между 9° и 14°. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за февруари и още ще се понижи. 

За днес отбелязваме спадане на атмосферното налягане и превалявания, но промените не са резки. Ще се обострят най-вече ставните заболявания. Към 23 часа се очаква слаба геомагнитна буря. Във връзка с нея е добре да се имат пред вид препоръчаните вчеара глог  и  маточина за кмфорт.  

Препоръки

Настойка от глог - 2 х 20 капки за подкрепа на сърцето.

Чай от маточина - регулира пулса, успокоява, има антиспастичен ефект.  

Маточината, глогът и магнезият са достатъчни за комфорт през днешния ден. 

За предпазване от ставни болки - кора от върба.  2 супени лъжици се запарват в 1/2 л вряла вода 30 минути. После чаят може да се прецеди и се изпива на 3-4 порции през деня. Кората от върба не отстъпва на синтетичните медикаменти. 

Магнезий

Това е минералът № 1 за предпазване от увреждащото действие на стреса според самия създател на теорията за стреса Ханс Селие. А неблагоприятните дни са си стрес. Освен това магнезият е чудесно средство за предпазване от спазми, за регулиране на сърдечния ритъм. 

Магнерот - 2 х 1 таблетка, но при необгодимост може да се вземат и до 6 таблетки дневно. 

Магнезиев сулфат (английска сол) - 30 г се разтварят в 1/2 л вода и от този разтвор да се пие 2 пъти дневно по 40-50 г дневно. Непретенциозната английска сол по нищо не отстъпва на по-скъпите аналози в аптеките. В препоръчаната доза няма да се прояви слабителния ефект. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ЗА ЗИМАТА

От октомври до март може да се направи профилактика с клеева тинктура. Тя е средство номер едно за предпазване от грип и простуди.

30 г пчелен клей се нарязват и се разтварят в 100 грама 90 - 95% етилов спирт. Оставят се за една седмица и след това се прецеждат. В аптеките се продава и готова форма.

Децата пият по толкова капки от тинктурата, на колкото години са. Например 3-годишно ще пие 3 пъти дневно 3 капки по време на грипния сезон. За профилактика е достатъчно и веднъж дневно – примерно всяка сутрин по 3-4 капки.

Клеевата тинктура може да се добави в мляко, сок или компот. Ако детето не харесва особения й вкус, послужете си с малко хитрина. Купете някакъв по-сладък сироп от ягоди, малини, къпини или арония. В шише с обем 125 мл (от сироп за кашлица)слагаме 125 капки клеева тинктура. За да се размеси добре, разклащаме шишето всеки път преди употреба. Така, давайки чаена лъжичка сироп, детето ще получава 4-5 капки клеева тинктура, която ще приема с удоволствие.

Неблагоприятните по геофизически фактори дни за месец февруари 2018 : 3, 7.,11., 16.,19., 23., 27 

Случайно избрани статии