начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 05.04.18
                                                        БИОПРОГНОЗА ЗА 05.04.2018
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

04.04.2018

6°C

вл.92%


950

3
З

05.04.2018

12°C

вл.74%

948
-
тихо

Днес от запад на изток облачността ще продължи да се увеличава. След обяд в западните и централните райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд, с гръмотевици. В източните райони ще духа слаб югоизточен вятър. Ще се задържи топло, с максимални температури между 20° и 25°, за София - около 22°. Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за април. 

Времето е приятно пролетно, остава променливо. Атмосферното налягане е без резки промени и това дава възможност за адаптация. Избистрянето на небето ще означава силно слънцегреене и при по-дълго пребиваване на открито ще трябва да се държи сметка за опазване на кожата. 

Препоръки

Няма особени препоръки и за днес. Чаят с четирите билки важен за алергии ще е полезен за всички. Той е с кръвоочистващ и тонизиращ ефект

Припомням няколко прости средства, които ще помогнат при поленова алергия. 

Pollens 15 CH - приемат се 5 зрънца сутрин. Смучат се бaвно до стапяне.

Poumon histamine 15 CH - приемат се 5 зрънца вечер. Смучат се бaвно до стапяне.

И така до края на цъфтежите. Обикновено е достатъчно. Но ако случайно не  е,

Витамин А  - 2 пъти дневно да се накапват по 2 капки в двете ноздри.

И чай с 4 билки. Да се смесят в равни части (примерно по 50 г) корени коприва, стр. петопръстник, къпинови листа, натрошени шипки и се разбъркат добре. 3 супени лъж. се запарват 15 мин. в 1 л вряла вода. После чаят може да се прецеди и се пие като вода през целия ден. Подходящ е за всички възрасти - от нулева до пределна.Този чай има и добър ободряващ ефект. Добре е да се подслажда с мед, но може да се пие и като вода.

Полезен за стабилност на хомеостазата е магнезият. Този минерал е с антистресово действие, предпазва от спазми, регулира сърдечния ритъм.

Магнерот - 2 х 1 таблетка, но при необгодимост може да се вземат и до 6 таблетки дневно. 

Магнезиев сулфат (английска сол) - 30 г се разтварят в 1/2 л вода и от този разтвор да се пие 2 пъти дневно по 40-50 г дневно. Непретенциозната английска сол по нищо не отстъпва на по-скъпите аналози в аптеките. В препоръчаната доза няма да се прояви слабителния ефект. 

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Неблагоприятните по геофизични фактори дни за месец април 2018 : 1, 7.,8.,15., 16.,18., 20., 23., 30. 

Случайно избрани статии