начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 22.06.18
                                                        БИОПРОГНОЗА ЗА 22.06.2018
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

21.06.2018

18°C

вл.91%


953

-
тихо

22.06.2018

20°C

вл.83%

946
-
тихо


Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, с по-значителна облачност над северозападните райони. Около обяд, под влиянието на добре изразен студен атмосферен фронт, отначало в северозападната половина от страната, а привечер и в Източна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. В отделни райони, главно от Северозападна България и Предбалкана, валежите ще са интензивни и значителни по количество. Очакват се градушки. Температурите ще са все още високи - максималните ще са от около 27° в северозападните, до около 33- 34° в югоизточните райони. До вечерта вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне чувствително захлаждане. Атмосферното наляганe е близко до средното за юни - ще се понижава.

В края на седмицата времето ще е под влияние на преминаването на студен атмосферен фронт. При тези обстоятелства се очаква активиране на ставни болки, астматични пристъпи, хронични уроинфекции, Разумно е да се проявява предпазливост във връзка със сърдечно съдовата система и повишаване устойчивостта спрямо неблагоприятни фактори.
Пореден неблагоприятен ден. 
Влагата и динамиката в атмосферните явления в известна степен затрудняват адаптацията при хронични заболявания, намалява се кислородното съдържание в тялото и това е причина за по-неефективна сърдечна дейност, по-висок риск от сърдечни пристъпи. Второ съображение - по-лесна умствена умора и сънливост. 

Препоръки

Dulcamara 9 CH - 2 пъти дневно по 5 гранули. Този хомеопатичен препарат предпазва от обостряне пред захлаждане на артрит, цистити, белодоробни заболявания.
Заради неблагоприятния ден - чай за трудни дниСмесват се в равни части например по 50 г листа маточина, цвят и листа глог, стрък бял имел и се разбъркват добре. По 1-2 чаени лъжички от сместа се запарват в чаша вряла вода и чаят се прецежда. Може да се изпиват по няколко чаши през деня. Тази комбинация предпазва от сърдечни пристъпи, помага за регулиране на артериалното налягане, успокоява. 
За тонус в петък и за сърцето цвят от магарешки трън - балсам за сърцето е. 2 супени лъжици от билката се варят 5-10 минути в 1/2 л вода. После чаят се прецежда и изпива на 3-4 порции през деня. 

Още за сърцето 
Настойка от глог по пладне ще е добра подкрепа за сърдечен комфорт - 1-2 х 20 капки

При ставни болки - кора от върба - 2 супени лъжици се запарват 30 мин. в 1/2 л  вряла вода и чаят се изпива на 3-4 порции през деня. 

Полезен за стабилност на хомеостазата е магнезият. Този минерал е с антистресово действие, предпазва от спазми, регулира сърдечния ритъм.

Магнерот - 2 х 1 таблетка, но при необгодимост може да се вземат и до 6 таблетки дневно. 

Магнезиев сулфат (английска сол) - 30 г се разтварят в 1/2 л вода и от този разтвор да се пие 2 пъти дневно по 40-50 г дневно. Непретенциозната английска сол по нищо не отстъпва на по-скъпите аналози в аптеките. В препоръчаната доза няма да се прояви слабителния ефект. 

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Неблагоприятните по геофизични фактори дни за месец юни 2018 : 2, 3.,6.,9.,10., 13.,20., 22., 28. 

Случайно избрани статии