начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 06.07.18
                                                                 БИОПРОГНОЗА ЗА 06.07.2018
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

05.07.2018

16°C

вл.97%


947

-
тихо

06.07.2018

15°C

вл.93%

945
-тихо


Днес времето над страната ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове, главно над Югозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 29° и 34°, в София около 29°. Атмосферното налягане в сутрешните часове е малко по-ниско от средното за месеца и през деня слабо ще се понижи. 

Очертава се един нормален летен ден без крайни отклонения с възможни превалявания. Няма резки промени и времето няма да създава сериозни проблеми за здравето. 
Все пак е краят на работната седмица е настъпва умора и второ, пореден неблагоприятен ден е и няма да е излишно да се подкрепи организма с природни средства за по-добра устойчивост спрямо неблагоприятни фактори. 

Препоръки

За бодрост и добра работоспособност днес ще препоръчам петопръстник - Potentilla reptans. Potentia лат. - сила,  билка зареждаща със сила. Петопръстникът расте навсякъде. Чаят от него укрепва имунната система, пречиства кръвта, регулира обмяната. 2 супени лъжици от билката да се запарят 10-20 минути в 1/2 л вряла вода и чаят може да се прецеди. Няма ограничения за количествата чай.  

За подкрепа на сърцето - настойка от глог - 2-3 пъти дневно по 20 капки. 

При повишаване на температурите краката се подуват, натежават. И тези явления започват от 23 градуса още. 

Препоръки:

С много добър ефект са студените обливания. Със струя дебела колкото палеца да се обливат краката от стъпалата и глезените нагоре до кръста. 
Хомеопатия
Аrnica 5 CH - 
2 x 5 гранули дневно
Hamamelis 5 CH - 2 x 5 гранули дневно

При ставни болки - кора от върба - 2 супени лъжици се запарват 30 мин. в 1/2 л  вряла вода и чаят се изпива на 3-4 порции през деня. 

Полезен за стабилност на хомеостазата е магнезият. Този минерал е с антистресово действие, предпазва от спазми, регулира сърдечния ритъм.

Магнерот - 2 х 1 таблетка, но при необгодимост може да се вземат и до 6 таблетки дневно. 

Магнезиев сулфат (английска сол) - 30 г се разтварят в 1/2 л вода и от този разтвор да се пие 2 пъти дневно по 40-50 г дневно. Непретенциозната английска сол по нищо не отстъпва на по-скъпите аналози в аптеките. В препоръчаната доза няма да се прояви слабителния ефект. 

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Неблагоприятните по геофизични фактори дни за месец юли 2018 : 4, 6.,9.,13.,19., 21., 25., 27., 31. 

Случайно избрани статии