начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 28.09.18
                                                                БИОПРОГНОЗА ЗА 28.09.2018
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

27.09.2018

3°C

вл.75%


961

-
тихо 

28.09.2018

C

вл.78%

954
-
тихо

Атмосферното налягане днес сутринта е 954 хПа, над средната месечна стойност (около 948 хПа), което по принцип е благоприятно за тонуса и сърцето. Днес то ще варира между 951 и 958 хектопаскала. Времето ще е слънчево, но хладно. Вече не е ветровито, няма особености в МТО обстановката важни за здравето.Температурите в някои градове днес: София - 4-18°C, Пловдив - 5-20°C, Варна-9-18°C, Бургас-9-18°C, Русе-10-22°C. 
UV индекс - 5 (от 10 възможни единици). 
Геомагнитната обстановка за деня е - 1-2 бала от 10 възможни (Gismeteo).
Неблагоприятен ден. Определя се от космически фактори. 

Препоръки
Доста рязко захладня и трябва да се съобразяваме с новите температури, за да избегнем настинки и усложнения. Контрастните обливания активират кръвообращението и сгряват. Важно е и активното движение. Чаят от малинови листа е много полезен при студени крайници. 1-2 супени лъжици от билката се запарват в 1/2 л вряла вода 10 минути и чаят може да се прецеди. Изпива се на 3-4 порции през деня. 

Препоръки за неблагоприятни дни.
Чай при трудни дни. Смесват се в равни части например по 50 г листа маточина, цвят и листа глог, стрък бял имел и се разбъркват добре. По 1-2 чаени лъжички от сместа се запарват в чаша вряла вода и чаят се прецежда. Може да се изпиват по няколко чаши през деня. Тази комбинация предпазва от сърдечни пристъпи, помага за регулиране на артериалното налягане, успокоява.  

Помага и магнезият. Прочетете по-долу. 

Време е да се наберат бъзови листа и да се насушат за зимата. Не се продават в билковите аптеки, а те съдържат антипневмоничен фактор и са много полезни при кашлица, астма, бронхити, Чай от тях може да се пие дълго, бе паузи  и във всички възрасти. 2 супени лъжици бъзови листа се запарват 10 минути и чаят може да се прецеди. По желание може да се подслажда този чай. 

Искам да обърна внимание на бъзовите листаНасекомите са по-активни, рискът от ужилвания - по-голям. При ужилване от пчели, оси, парливки и други насекоми, ефектът от ужилването много бързо може да се се елиминира с натриване с пресен бъзов лист. 

Няма специални препоръки и за днес за събота и неделя. Оставям препоръката за чай от маточина, защото е приятен с антистресов, антиспастичен подобряващ съня и имуноукрепващ ефект. 

Билки при безсъние, кръглата луна ще смущава съня още 2-3 дни при мнозина. 

Маточината има антиспастичен ефект, успокоява, помага при безсъние.

За по-добър сън може да се приготви с мляко и да се подслажда с мед. Добре е млечната напитка с маточина да се пие топла.

Приготвя се, като чаша мляко се загрява и като зашуми, се добавят се 1-2 чаени лъжички маточина. Напитката се разбърква да не изкипи, прецежда се след 10 минути и се изпива топла. Най-добре действа 30 минути преди сън.

И разбира се магнезий.
Магнерот - 2 х1 таблетка дневно.
Или пакетче английска сол да се разтвори в 1 л вода. Пие се два пъти дневно по 40-50 мл. 

Да се пие достатъчно вода - 2-2,5 л за възрастните. В това количество се отчитат прясно изцедените сокове и билковите чайове. Това помага при хипертония, тонизира, особено, ако се пие топла - 60-70°C. 
Ето и калкулатор за изчисляване на необходимото количество вода - http://calculator.nwcb.eu/index.php. 
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Неблагоприятните по геофизични фактори дни за месец септември 2018 (в-к "Золотое кольцо"): 3., 4., 9.,11., 17., 18., 25.,28


Случайно избрани статии