начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 05.12.18
                                                                БИОПРОГНОЗА ЗА 05.12.2018
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

04.12.2018

-6°C

вл.96%


953

3
Ю

05.12.2018

-5°C

вл.98%

949
3

Ю
Атмосферното налягане днес сутринта е 949 хПа. И днес то ще варира между 945 в ранните часове на деня и 958 хектопаскала вечерта. Ще е предимно облачно с преваляване, студено, с образуване на мъгли в сутрешните часове на много места. Вятърът от северозапад ще се усили до умерен и силен и мъглите ще се разнесат. Температурите в някои градове: София - 0-6°C, Пловдив - 3-10°C, Варна- 4-6°C, Бургас-4-8°C, Русе- -2- 2°C.
UV индекс - 1 (от 10 възможни единици). 
Геомагнитната обстановка за деня е - 2-4 бала от 8 възможни (Gismeteo). 
Влагата и мъглите ще влошават ставните и белодробни заболявания.
Бързото  повишаване на атмосферното налягане с градиент над 12 хектопаскала ще наруши мозъчното кръвообращение и ще зачестят мигрените, световъртежите, рискът от мозъчни удари - повишен.  
 
Препоръки

За подобряване  на мозъчното кръвообращение освен Арника и магнезиеви препарати - Mentat - 2-3 х 1 таблетка. Това е индийски препарат на билкова основа. 

Хлъзгаво е. Зачестяват паданията и травмите. Да се ходи внимателно, а при травми ще  помогнат:

Аrnica 5 CH - 3-4 пъти дневно да се смучат по 5 зрънца бавно до стапяне в устата. 

Тraumeel S - 2-3 дневно да се втрива върху засегнатите участъци. Този мехлем съдържа екстракт от арника и черен оман, които много ускоряват отзвучаването на проблема. 

Арниката помага за подобряване на кръвообращението - важно с хора със студени крайници, страдащи от болестта на Рейно, судова алергия. Да се приемат по 5 зрънца два пъти дневно. 

И още - масло от нощна иглика - 2 пъти дневно по 1-2 перли. 

Във връзка с мъглите съпровождащи тихото време и ниските температури е добре да се прояви грижа за белите дробове, защото при тези обстоятелства - студ, мъгла, замърсяване на въздуха се влошават белодоробните заболявания. 
Настърган кромид лук + пчелен мед се смесват и разбъркват добре. През 1-2 часа се вземат по 1-2 чаени лъж. от сместа. Фитонцидите на лука не позволяват на инфекцията да еволюира, той спомага за втечняване на секретите.  

Сок от черна ряпа

Черна ряпа. Отрязва се капак от горната част, издълбава се малко от ряпата и се поставят 1-2 супени лъжици мед или захар. Когато се образува сок, изпива се. Пак се зарежда ряпата и така - докато пуска сок. 

Повече по темата: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1657493

Студено и хлъзгаво е. Ниските температури причиняват свиване на кръвоносните съдове и страдащите от сърдечни заболявания трябва да са по-предпазливи. Краката да са топли, облеклото да е подходящо, да се пият топли чайове. 

За укрепване на имунната система и предпазване от простуди и грип е време за клеева тинктура. Тя е важна за всички, но особено ценна е за най-малките посещаващи ясли и детски градини. Според официалната статистика те боледуват най-много от простуди - 7-10 пъти от октомври до април. Ако се закаляват, употребяват системно морковен сок, чай от маточина и клеева тинктура, може да бъдат предпазени от ужаса за всяко семейство - градински сополи, безспирни кашлици, отити, ангини и т.н. 
Сега припомням приготвянето и употребата на клеевата тинктура. 
30 г прополис (пчелен клей) се разтваря в 100 мл 90 - 95% етилов спирт след предварително нарязване или натрошаване. Приема се 3 х дневно по 30 - 40 капки в супена лъжица вода или друга течност. 
Дозировката за деца: 1- 2 капки на прием за всяка година живот. Пример: 5 годишно дете приема 1-3 х 5 -10 капки дневно, 2 годишно - 2-4 капки на прием.

За профилактика на вирусни заболявания от месец октомври до м. март по 1 доза дневно, при неразположение, грипна епидемия, 3- 4 дози дневно.

По-подробно за предпазване от простуди и грип - http://lechebnik.net/?item_id=2065 

И разбира се магнезий. Магнезият спомага да се поддържа сърдечния ритъм, предпазва от образуването на калциеви оксалати и фосфати в бъбреците, от перде и склеротично втърдяване на артериите. 
Магнерот - 2 х1 таблетка дневно.
Или пакетче английска сол да се разтвори в 1 л вода. Пие се два пъти дневно по 40-50 мл. 

Да се пие достатъчно вода - 2-2,5 л за възрастните. В това количество се отчитат прясно изцедените сокове и билковите чайове. Това помага при хипертония, тонизира, особено, ако се пие топла - 60-70°C. 
Ето и калкулатор за изчисляване на необходимото количество вода - http://calculator.nwcb.eu/index.php. 
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Неблагоприятните по геофизични фактори дни за месец декември 2018 (в-к "Золотое кольцо"): 7, 15, 16, 17, 18, 22, 26, 28, 29 30. 


Случайно избрани статии