начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 14.01.19
                                                               БИОПРОГНОЗА ЗА 14.1.2019
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

13.01.2019

-3°C
-3°C

вл.90%


942

3
ССИ

14.01.2019

-2°C

вл.90%

933
-

тихо


Атмосферното налягане днес сутринта е 933 хПа и през деня ще варира между 933 и 937 хектопаскала (средна мес. ст. - 948 хПа). Явно то е доста по-ниско от средната месечна стойност и това означава, че може да има извести затруднения за сърцето, повишен риск от сърдечни пристъпи. Очаква се заоблачаване към пладне и превалявания от сняг в Западна България и от сняг примесен с дъжд в северозападните райони, опасност от поледица! Слаб до умерен вятър от юг-югозапад ще е причина за известно повишаване на температурите. Температурите в някои градове: София - -6- +2°C, Пловдив - -3- +5°C, Варна- +3- +6°C, Бургас- +1- +7°C, Русе- 0 -+5°C, Хасково --2-+6°C. 
 
UV индекс - 1 (от 10 възможни единици). 
Геомагнитната обстановка за деня е - 1-2 бала от 8 възможни (Gismeteo). 

Препоръки
Атмосферното налягане е ниско. Повишено внимание за сърцето и за тонизиране. 

Да се ходи внимателно, за да не се стига до травми!
При травми - арника вътрешно и локално приложение - кремове и мехлеми съдържащи арника (и черен оман).

Арниката е много полезна и за сърцето, защото подобрява микроциркулацията на кръвта!

Остаеям тази препоръка и за днес. 

Arnica 5 CH - 2 пъти дневно по 3 зрънца. Арниката помага за подобряване на кръвообращението - важно с хора със студени крайници, страдащи от болестта на Рейно, студова алергия. Арниката е полезна и за сърцето. 

Арниката е много важна при травмиПри прясна травма е добре да се приема през 2 часа по 3 зрънца

Още за по-добра работа на сърцето - настойка от глог - 2 пъти дневно по 20 капки, апри сърдечни пристъпи през 15 минути по 20 капки 3-4 приема.

Чай от бъзов цвят- също предпазва от сърдечни пристъпи. 

Да не се забравя магнезий!

За укрепване на имунната система и предпазване от простуди и грип е време за клеева тинктура. Тя е важна за всички, но особено ценна е за най-малките посещаващи ясли и детски градини. Според официалната статистика те боледуват най-много от простуди - 7-10 пъти от октомври до април. Ако се закаляват, употребяват системно морковен сок, чай от маточина и клеева тинктура, може да бъдат предпазени от ужаса за всяко семейство - градински сополи, безспирни кашлици, отити, ангини и т.н. 

Сега припомням приготвянето и употребата на клеевата тинктура
30 г прополис (пчелен клей) се разтваря в 100 мл 90 - 95% етилов спирт след предварително нарязване или натрошаване. Приема се 3 х дневно по 30 - 40 капки в супена лъжица вода или друга течност. 
Дозировката за деца: 1- 2 капки на прием за всяка година живот. Пример: 5 годишно дете приема 1-3 х 5 -10 капки дневно, 2 годишно - 2-4 капки на прием.

За профилактика на вирусни заболявания от месец октомври до м. март по 1 доза дневно, при неразположение, грипна епидемия, 3- 4 дози дневно.

По-подробно за предпазване от простуди и грип - http://lechebnik.net/?item_id=2065 

И разбира се магнезий. Магнезият спомага да се поддържа сърдечния ритъм, предпазва от образуването на калциеви оксалати и фосфати в бъбреците, от перде и склеротично втвърдяване на артериите. 
Магнерот - 2 х1 таблетка дневно.
Или пакетче английска сол да се разтвори в 1 л вода. Пие се два пъти дневно по 40-50 мл. 

Да се пие достатъчно вода - 2-2,5 л за възрастните. В това количество се отчитат прясно изцедените сокове и билковите чайове. Това помага при хипертония, тонизира, особено, ако се пие топла - 60-70°C. 
Ето и калкулатор за изчисляване на необходимото количество вода - http://calculator.nwcb.eu/index.php. 
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Неблагоприятните по геофизични фактори дни за месец януари 2019 (в-к "Золотое кольцо"): 1, 2, 5, 6, 9, 10, 14, 17,18, 21, 23,30. 

.
Случайно избрани статии