начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 25.04.19
                                                               БИОПРОГНОЗА ЗА 25.04.2019
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

24.04.2019

8°C

вл.91%


952

-
тихо

25.04.2019

C

вл.86%

954
-

тихо
Атмосферното налягане днес сутринта е 954 хПа (доста по-ниско от средната месечна стойност) и ще варира между 954 и 960 хектопаскала (средна мес. ст. - 948 хПа). Днес сутринта ще е oблачно на доста места и са възможни превалявания. След обяд облачността ще се разкъсва. Температурите ще се повишават. Температурите в някои градове: София -9 +22°C, Пловдив -9- 22 Варна- 10- +14°C, Бургас- 11- +15°C, Русе- 9- +21°C, Хасково - 8- +22°C.
 
UV индекс - 6 (от 10 възможни единици). 
Геомагнитната обстановка за деня е - 2-4 бала. 

Препоръки.
Във връзка с леко завишената геомагнитна активност и днес (3 бала от 6 до 12 часа и 4 бала от 12 до 17 часа) е добре за комфорт да е под ръка чай за трудни дниСмесват се в равни части например по 50 г листа маточина, цвят и листа глог, стрък бял имел и се разбъркват добре. По 1-2 чаени лъжички от сместа се запарват в чаша вряла вода и чаят се прецежда. Може да се изпиват по няколко чаши през деня. Тази комбинация предпазва от сърдечни пристъпи, помага за регулиране на артериалното налягане, успокоява. 

Като цяло времето няма да създава проблеми за здравето. Атмосферното налягане се задържа високо, не се очакват силен вятър и валежи освен краткотрайни превалявания на отделни места. 

Главна грижа - поленовите алергии. 

Започнаха цъфтежите и те ще създават проблеми на страдащите от поленови алергии. 

Припомням няколко прости средства, които ще помогнат при поленова алергия. 

Pollens 15 CH - приемат се 5 зрънца сутрин. Смучат се бaвно до стапяне.

Poumon histamine 15 CH - приемат се 5 зрънца вечер. Смучат се бaвно до стапяне.

И така до края на цъфтежите. Обикновено е достатъчно. Но ако случайно не  е,

Homeoplasmine - 2 дневно да се маже носът - при хрема като вода, запушен нос, серийно кихане.

И чай с 4 билки. Да се смесят в равни части (примерно по 50 г) корени коприва, стр. петопръстник, къпинови листа, натрошени шипки и се разбъркат добре. 3 супени лъж. се запарват 15 мин. в 1 л вряла вода. После чаят може да се прецеди и се пие като вода през целия ден. Подходящ е за всички възрасти - от нулева до пределна.Този чай има и добър ободряващ ефект. Добре е да се подслажда с мед, но може да се пие и като вода.

Не се очакват сериозни проблеми за хипертониците и сърдечно болните. Но винаги е полезно да се приема магнезий.

Това е минералът № 1 за предпазване от увреждащото действие на стреса според самия създател на теорията за стреса Ханс Селие. А неблагоприятните дни са си стрес. Освен това магнезият е чудесно средство за предпазване от спазми, за регулиране на сърдечния ритъм. 

Магнезий - предпазва от спазми и регулира сърдечния ритъм.

Най-обикновена английска сол 1 пакетче (30 г) да се разтвори в 1 л вода и се приема 1-2 пъти дневно по 50-70 мл.  Може да се използват и други варианти - шумящи таблетки, магнезиев оротат и други поне 300 мг/ден, а още по-добре по 500 или повече милиграма. 

Да се пие достатъчно вода - 2-2,5 л за възрастните. В това количество се отчитат прясно изцедените сокове и билковите чайове. Това помага при хипертония, тонизира, особено, ако се пие топла - 60-70°C. 
Ето и калкулатор за изчисляване на необходимото количество вода - http://calculator.nwcb.eu/index.php. 
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Неблагоприятните по геофизични фактори дни за месец април 2019 (в-к "Золотое кольцо"): 1, 4, 7,13, 18., 19, 20,  28, 30. 

.
.
Случайно избрани статии