начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 03.05.19
                                                               БИОПРОГНОЗА ЗА 03.05.2019
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

01.05.2019

9°C

вл.87%


948

15
З

03.05.2019

C

вл.87%

942
-

тихо

Атмосферното налягане днес сутринта към 6 часа беше 942 хПа (доста по-ниско от средната месечна стойност) и ще варира между 942 и 950 хектопаскала (средна мес. ст. - 948 хПа). Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Ще е предимно слънчево. Времето няма да създава сериозни проблеми за здравето, но все пак известна предпазливост няма да е излишна във връзка с космическите влияния. Температурите в някои градове: София -7 +21°C, Пловдив -11- 25°C, Варна- 12- +20°C, Бургас- 11- +22°C, Русе- 12- +23°C, Хасково - 8- +24°C.
Неблагоприятен ден.
 
UV индекс - 7 (от 10 възможни единици). 
Геомагнитната обстановка за деня е - 2-3 бала. 

Препоръки.

За комфорт при сърдечни заболявания днес - настойка от глог - профилактичнно - 2 х 20 капки, при сърдечни пристъпи -  по 20 капки през 10-15 минти няколко приема. 
Полезен за сърцето е и чаят от бъзов цвят. Приготвяне - стандартно - няколко минути запарка. Това е подходяща билка с добър антистенокарден ефект за днес и утре (следващ неблагоприятен ден). Съчетава се добре с мента и маточина. По малко  повече от 1/2 супена лъжица от трите билки или 1 супена лъжица бъзов цвят и по 1/2 супена лъжица мента и маточина да се запарят 10 минути в 1/2 л вряла вода и чаят да се прецеди след 10 минути. Изпива се на 3-4 порции. Дозата може да се повтори и потрети. Комбинацията е подходяща и за практически здрави хора.

За събота и неделя - сходна биопрогноза. Времето ще е добро за здравето. Да се използва за спорт и прекарване на открито. Да се пази от кожата. Тя още е не е подготвена за слънцето, няма достатъчно пигмент. Каротинът от оранжевите плодове и зеленчуци (напр. моркови) и зелените (лапад, коприва и др.) ще помогнат за изграждане на защитен слой. 

Поленовите алергии остават главна грижа.Те ще създават проблеми на чувствителните към цветен прашец. 

Припомням няколко прости средства, които ще помогнат при тази алергия. 

Pollens 15 CH - приемат се 5 зрънца сутрин. Смучат се бaвно до стапяне.

Poumon histamine 15 CH - приемат се 5 зрънца вечер. Смучат се бaвно до стапяне.

И така до края на цъфтежите. Обикновено е достатъчно. Но ако случайно не  е,

Homeoplasmine - 2 дневно да се маже носът - при хрема като вода, запушен нос, серийно кихане.

И чай с 4 билки. Да се смесят в равни части (примерно по 50 г) корени коприва, стр. петопръстник, къпинови листа, натрошени шипки и се разбъркат добре. 3 супени лъж. се запарват 15 мин. в 1 л вряла вода. После чаят може да се прецеди и се пие като вода през целия ден. Подходящ е за всички възрасти - от нулева до пределна.Този чай има и добър ободряващ ефект. Добре е да се подслажда с мед, но може да се пие и като вода.

Не се очакват сериозни проблеми за хипертониците и сърдечно болните. Но винаги е полезно да се приема магнезий.

Това е минералът № 1 за предпазване от увреждащото действие на стреса според самия създател на теорията за стреса Ханс Селие. А неблагоприятните дни са си стрес. Освен това магнезият е чудесно средство за предпазване от спазми, за регулиране на сърдечния ритъм. 

Магнезий - предпазва от спазми и регулира сърдечния ритъм.

Най-обикновена английска сол 1 пакетче (30 г) да се разтвори в 1 л вода и се приема 1-2 пъти дневно по 50-70 мл.  Може да се използват и други варианти - шумящи таблетки, магнезиев оротат и други поне 300 мг/ден, а още по-добре по 500 или повече милиграма. 

Да се пие достатъчно вода - 2-2,5 л за възрастните. В това количество се отчитат прясно изцедените сокове и билковите чайове. Това помага при хипертония, тонизира, особено, ако се пие топла - 60-70°C. 
Ето и калкулатор за изчисляване на необходимото количество вода - http://calculator.nwcb.eu/index.php. 
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Неблагоприятните по геофизични фактори дни за месец май 2019 (в-к "Золотое кольцо"): 1., 3.,4, 7,12, 18., 19, 21,  27, 31. 

.
.
Случайно избрани статии