начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 02.07.19
                                                               БИОПРОГНОЗА ЗА 02.07.2019
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

01.07.2019

17°C

вл.60%


957

-
тихо

02.07.2019

17°C

вл.73%

949
-

тихо

Атмосферното налягане днес сутринта към 6 часа беше 957 хПа и ще варира между 949 и 952 хектопаскала (средна мес. ст. - 948 хПа). Времето ще е слънчево и горещо и в следващите дни. Температурите в някои градове: София -18- +33°C, Пловдив -21- 34°C, Варна- 22- +26°C, Бургас- 19- +29°C, Русе- 19- +34°C, Хасково - 19-+33°C.

UV индекс - 10 (от 10 възможни единици). 
Геомагнитната обстановка за деня е -1 -2 бала. 

Синоптичната обстановка е благоприятна за здравето, но дневните температури отново се повишиха и трябва да се съобразяваме с горещините - рискове от прегряване, обезводняване (особено при бебетата), слънчасване, обостряне на проблемите с вените и т.н. Започва месечната серия с неблагоприятни дни. На фона на горещо време, повишени нива на озона са възможни по-сериозни обостряния на хронични заболявания като астма и бронхити, хипертония, исхемична болест на сърцето. 

Препоръки
За комфорт при сърдечни страдания ще помогне настойка от глог. Много е добра, но се подценява в масовата практика.  Профилактично да се приема 2-3 пъти по 20 капки, а при сърдечен дискомфорт, съцебиене - през 10 минути по 10 капки 3-4 приема например, но може и повече. 
Заедно с магнезия двете средства покриват повечето проблеми на сърцето. 
 

Това е минералът № 1 за предпазване от увреждащото действие на стреса според самия създател на теорията за стреса Ханс Селие. Освен това магнезият е чудесно средство за предпазване от спазми, за регулиране на сърдечния ритъм. 

Магнерот - 2 х 1 таблетка, но при необгодимост може да се вземат и до 6 таблетки дневно. 

Магнезиев сулфат (английска сол) - 30 г се разтварят в 1/2 л вода и от този разтвор да се пие 2 пъти дневно по 40-50 г дневно. Непретенциозната английска сол по нищо не отстъпва на по-скъпите аналози в аптеките. В препоръчаната доза няма да се прояви слабителния ефект. 

За тонизиране и днешната билка нека бъде върбинка2 супени лъжици върбинка се кипват за 1-2 минути в 1/2 л вода и чаят се запарва още 10-15 минути. После може да се прецеди. Изпива се на 3-4 порции през деня. Освен, че ободрява, върбинката укрепва имунната система, понижава температурата (при простуди), подпомага функциите на черния дроб и жлъчката.

Жегите по правило означават увеличаване на концентрациите на озона във въздуха. Дразнят се кожата, лигавиците и съответно може да се влошат много хронични заболявания - на първо място белодробните и заедно с тях сърдечно съдовите. Около и след пладне въздухът се насища с озон, който дразни  кожата и лигавиците. Най-добре в часовете, когато е най-горещо да не се излиза. Най-добре е между 11 и 17 часа да се избягва излизане на открито, ако е възможно.  

Ще се засилят и проблемите при  венозна недостатъчност

Вени

В горещо време реагират вените. Краката се подуват, натежават. И тези явления започват от 23 градуса още. 
Препоръки
С много добър ефект са студените обливания. Със струя дебела колкото палеца да се обливат краката от стъпалата и глезените нагоре до кръста. 
Хомеопатия
Аrnica 5 CH - 
2 x 5 гранули дневно
Hamamelis 5 CH - 2 x 5 гранули дневно

Повече за разширените вени по този линк: https://www.youtube.com/watch?v=9gTTa61qzOk

Температурите около и над 30°C са мотив за правилно пиене на течности. Рискът от слънчасване, прегряване, топлинен удар е съвсем реален. Изобщо парадоксално е, но е факт, че топлите напитки подпомагат адаптацията в горещо време. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Неблагоприятните по геофизични фактори дни за месец юли 2019 (в-к "Золотое кольцо"): 2., 7,10, 16., 17., 24,  27, 31. 


Случайно избрани статии