начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза -09.07.19
                                                               БИОПРОГНОЗА ЗА 09.07.2019
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

08.07.2019

21°C

вл.61%


945

3
С

09.07.2019

16°C

вл.85%

946
1

СИ

Атмосферното налягане днес сутринта към 6 часа беше 946 хПа и ще варира между 946 и 949 хектопаскала (средна мес. ст. - 948 хПа). Днес от северозапад облачността ще се увеличава и на много мест ще има превалявания от дъжд придружени с гръмотевици. Температурите в някои градове: София -17- +27°C, Пловдив -20- 32°C, Варна- 22- +26°C, Бургас- 22- +29°C, Русе- 19- +28°C, Хасково - 20-+33°C.

UV индекс - 7 (от 10 възможни единици). 
Геомагнитната обстановка за деня е -2-5 бала. 

Във връзка с преминаващия хладен фронт наад страната горещините не са така изразени, но пак ще си е лятно време с произтичащите от това рискове за прегряване, слънчасване, по-лесно настъпваща умора. 
Геомагнитната активност ще е по-изразена и това означава повишено внимание за хрониците - да не се претоварват, да следят артериалното налягане, храната да е по-лека и т.н. 

Препоръки:

Във връзка с повишената геомагнитна активност припомням чая за трудни дни. Смесват се в равни части например по 50 г листа маточина, цвят и листа глог, стрък бял имел и се разбъркват добре. По 1-2 чаени лъжички от сместа се запарват в чаша вряла вода и чаят се прецежда. Може да се изпиват по няколко чаши през деня. Тази комбинация предпазва от сърдечни пристъпи, помага за регулиране на артериалното налягане, успокоява. 

За ободряване и днес чай мате, известен и като парагвайски чай. Освен, че тонизира, той укрепва вените. Традиционно се консумира в големи количества в цяла Латинска Америка и в други страни с горещ климат. Той е полезен и като средство за укрепване на вените. 1-2 чаени лъжички чай мате се запарват 5-10 минути в чаша вряла вода. След това чаят може да се прецеди. Може да се изпиват много чаши през деня.

Този чай е полезен и за вените. 

За тежкото време след пладне е добре страдащите от сърце да приемат настойка от глог или да пият чай от цвят и листа глог. Глогът има способността да подобрява микроциркулацията на кръвта и така покрепя сърдечната дейност. Обикновено се приема 2-3 х 20 капки дневно. 

Магнезият е много важен в горещо време, защото при потене загубите са значителни. 
 

Това е минералът № 1 за предпазване от увреждащото действие на стреса според самия създател на теорията за стреса Ханс Селие. Освен това магнезият е чудесно средство за предпазване от спазми, за регулиране на сърдечния ритъм. 

Магнерот - 2 х 1 таблетка, но при необгодимост може да се вземат и до 6 таблетки дневно. 

Магнезиев сулфат (английска сол) - 30 г се разтварят в 1/2 л вода и от този разтвор да се пие 2 пъти дневно по 40-50 г дневно. Непретенциозната английска сол по нищо не отстъпва на по-скъпите аналози в аптеките. В препоръчаната доза няма да се прояви слабителния ефект. 

Добре е да има върбинка у дома2 супени лъжици върбинка се кипват за 1-2 минути в 1/2 л вода и чаят се запарва още 10-15 минути. После може да се прецеди. Изпива се на 3-4 порции през деня. Освен, че ободрява, върбинката укрепва имунната система, понижава температурата (при простуди), подпомага функциите на черния дроб и жлъчката. 

Ще се засилят и проблемите при  венозна недостатъчност

Вени

В горещо време реагират вените. Краката се подуват, натежават. И тези явления започват от 23 градуса още. 
Препоръки
С много добър ефект са студените обливания. Със струя дебела колкото палеца да се обливат краката от стъпалата и глезените нагоре до кръста. 
Хомеопатия
Аrnica 5 CH - 
2 x 5 гранули дневно
Hamamelis 5 CH - 2 x 5 гранули дневно

Повече за разширените вени по този линк: https://www.youtube.com/watch?v=9gTTa61qzOk

Температурите около и над 30°C са мотив за правилно пиене на течности. Рискът от слънчасване, прегряване, топлинен удар е съвсем реален. Изобщо парадоксално е, но е факт, че топлите напитки подпомагат адаптацията в горещо време. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Неблагоприятните по геофизични фактори дни за месец юли 2019 (в-к "Золотое кольцо"): 2.,7,10, 16., 17., 24,  27, 31. 


Случайно избрани статии