начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза -04.12.19
                                                               БИОПРОГНОЗА ЗА 04.12.2019
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

03.12.2019

-5°C

вл.100%


954

12
СЗ

04.12.2019

C
-3°C
вл.82%

954
4
З

Атмосферното налягане днес сутринта към 6 часа беше 954 хПа и ще варира между 954 и 962 хектопаскала (средна мес. ст. - 948 хПа). Остава ветровито и североизточният вятър днес ще е причина за допълнително  понижение на температурите. Температурите в някои градове: София --2-+4°C, Пловдив - -1- +6°C, Стара Загора -1-6°C, Варна- +5- +9°C, Бургас- +4-+10°C, Русе- 0- +6°C, Хасково - 0-+6°C.  
UV индекс - 1 (от 10 възможни единици). 
Геомагнитната обстановка за деня е - 1-2 бал (от 10 възможни). 
Нахлуващият студен въздух ще е причина за зачестяване на спастични състояния - бъбречни и жлъчни кризи, мигрени,  мускулни крампи. 
Бързото повишаване на атмосферното налягане ще влощи мозъчното кръвообращение = по-чести пристъпи от мигрени, световъртежи, повишен риск от инсулти. 
Пореден неблагоприятен ден. 

Препоръки:

Заради неблагоприятния ден - чай за трудни дни - Смесват се в равни части например по 50 г листа маточина, цвят и листа глог, стрък бял имел и се разбъркват добре. По 1-2 чаени лъжички от сместа се запарват в чаша вряла вода и чаят се прецежда. Може да се изпиват по няколко чаши през деня. Тази комбинация предпазва от сърдечни пристъпи, помага за регулиране на артериалното налягане, успокоява. 

Във връзка с повишената вероятност за спазми помага Арника. Хомеопатичният медикамент в потенция 5 СН да се приема 2 х дневно по 5 гранули. Арниката е от най-добрите средства при травми.

Нейният ефект се допълва от маслото от нощна иглика. Да се приема два пъти дневно по 1-2 грама
Студено и хлъзгаво е. Високото атмосферно е благоприятно за тонуса и работоспособността, добре е и за сърцето. Все пак ниските температури причиняват свиване на кръвоносните съдове и страдащите от сърдечни заболявания трябва да са по-предпазливи. Краката да са топли, облеклото да е подходящо, да се пият топли чайове. 
Много добър е чаят от бъзов цвят. Освен, че стопля добре, предпазва от сърдечни пристъпи. 2 супени лъжици бъзов цвят се запарват 5-10 минути в 1/2 л вряла вода и чаят може да се прецеди. Може да се подслажда (най-добре с мед), да се добавя лимонов сок. 
Добро е съчетанието от бъзов цвят и листа от маточина. Маточината успокоява, премахва спазми, регулира сърдечния ритъм. По 1 супена лъжица от двете билки се запарват 5-10 минути в 1/2 л вряла вода и чаят може да се прецеди. Може да се подслажда (най-добре с мед), да се добавя лимонов сок. За поишаване на ефективността по отношение на сърцето към всяка чаша чай е добре да се добавя и смляно индийско орехче на върха на ножа. 

Да се ходи внимателно, за да не се стига до травми!
При травми - арника вътрешно през 2-4 пъти и кремове и мехлеми съдържащи също арника (и черен оман).
Арниката е много полезна и за сърцето, защото подобрява микроциркулацията на кръвта!

Препоръките за студова алергия във връзка с ниските температури: 

Един приятен кръвоочистващ чай, ефикасен при алергии, подходящ за всички възрасти - от нулева до пределна

Корени от коприва, натрошени шипки, къпинови листа, стрък петопръстник

По 50 г от всяка билка да се смесят и разбъркат добре. 3 супени лъжици се запрват 15 минути с един л вряла вода и после чаят мможе да се прецеди. Пие се като вода когато и както е удобно. 

Arnica 5 CH - 2 пъти дневно по 3 зрънца. Арниката помага за подобряване на кръвообращението - важно с хора със студени крайници, страдащи от болестта на Рейно, студова алергия. Да се приемат по 5 зрънца два пъти дневно. Арниката е полезна и за сърцето. 

Освен това арниката е много важна при травми. При прясна травма е добре да се приема през 2 часа по 3 зрънца. 

Помага и  чаят от бъзов цвят. 2 супени лъжици се запарват в 1/2 л вода 10 минути и чаят се прецежда. Изпива се на 3-4 порции. Освен, че сгрява и полезен при  простуди,  бъзовият цвят ефективно предпазва от сърдечни пристъпи. Една хубава билка за сгряване при студ. 

Контрастни обливания

За 30 секунди обливане с колкото може да се понесе гореща вода и 10 сек - с толкова студена, колкото има във водопроводната мрежа.Това се прави 6 пъти и непременно се завършва със студената вода

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Неблагоприятните по геофизични фактори дни за месец декември 2019 (в-к "Золотое кольцо")3., 4., 8., 10, 12., 19, 25., 26., 29. 

.
Случайно избрани статии