начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 09.12.19
                                                               БИОПРОГНОЗА ЗА 09.12.2019
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

08.12.2019

1°C

вл.98%


954

-
тихо

09.12.2019

-3°C

вл.98%

958
4 ЮИ


Атмосферното налягане днес сутринта към 6 часа беше 948 хПа и ще варира между 946 и 950 хектопаскала (средна мес. ст. - 948 хПа). Днес ще е тихо, предимно слънчево, но на много места с мъгли в сутрешните часове. На много места ще се образуват мъгли. Температурите в някои градове: София --4-+5°C, Пловдив - 1- +7°C, Стара Загора - 2-9°C, Варна- 4-+11°C, Бургас- +2-+10°C, Русе- 0- +10°C, Хасково - 0-8°C.
 
UV индекс - 2 (от 10 възможни единици). 
Геомагнитната обстановка за деня е - 1-3 бал (от 10 възможни). 

Обстановката е типично есенна - влажно и хладно време. И днес няма особени събития създаващи проблеми за здравето. Главните проблеми са студено време и хлъзгав терен. Прогнозата е за омекване на времето днес и утре. 

Препоръки:

ри условия подходящи за образуване на мъгли (температури близки до нулата, безветрие)се обострят бронхитите. Малко грижа за профилактика няма да е излишна. 

Лучено вино

Настъргват се 200 г кромид лук на ситно ренде, добавят се 100 г мед и 750 м бяло вино и сместа се разбърква добре. Престоява 5 дни и се прецежда като остатъкът се доизцежда в тензух  или преса за картофено пюре. Приема се по 50 мл 2-3 пъти дневно. За един курс  -  4-6 бутилки вино.

Влагата и студеното време обострят ставните проблени. При ставни болки - кора от върба - 2 супени лъжици се запарват 30 мин. в 1/2 л  вряла вода и чаят се изпива на 3-4 порции през деня. 

Контрастни обливания -  много помагат за по-лесно понасяне на студ и за тонизиране. 

За 30 секунди обливане с колкото може да се понесе гореща вода и 10 сек - с толкова студена, колкото има във водопроводната мрежа.Това се прави 6 пъти и непременно се завършва със студената вода! 

На 12 декември - пълнолуние. Периодът е подходящ за детоксикация и подобряване на здравето. 

Детоксикация

Детоксикация с прясно изцедени сокове. Сутрин на гладно се изпиват около 10 г (1 равна с. л.) английска сол, разтворена в 50-70 мл вода. Английската сол изтегля токсините към червата. Половин час по-късно започва пиенето на сок. Приготвя се от 2-3 лимона, 4-6 грейпфрута и толкова портокали, колкото са необходими за получаването на общо 2 л сок. Разрежда се с 1,5-2 л минерална вода. Пие се на порции през целия ден, друга храна не се приема. При чувство на глад привечер може да се изяде 1 ябълка или 1 портокал. Органичните киселини в плодовете подкрепят очистване- то, плодовата захар влияе благотворно на черния дроб, предпазва от хипогликемии и се отразява добре на тонуса. Процедурата се повтаря 3 поредни дни, а на четвъртия се прави захранване. Вместо от цитруси, сокът може да се напра- ви от ябълки. При много силно чувство на глад може да се вземе 1 ч. л. мед с лимонов сок (на вкус) и минерална вода. Може да се добави и пектин. Пектинът набъбва в червата, създава чувство на ситост и ускорява чистенето. 1–2 ч. л. пектин се разбъркват с половин ч. л. мед (предварително раз- творен в 1 ч.л. вода). Доливат се 100–200 мл вода и се разбива с миксер, докато стане гъсто като желе.

Детоксикация с ги Ги може да се купи от диетичните магазини. Три поредни дни сутрин на гладно се взема загрято (с температура на чай) ги, което всъщност е претопено краве масло с обрана от повърхността му пяна. Първи ден – 30 г (6 с. л.). Втори ден - 60 г (8 с. л.). Трети ден - 90 г (10 с.л.) 30-40 мин. след изпиване на маслото в рамките на деня трябва да се изпие топла (около 70 °С) минерална/преварена вода или чай – минимум 2 л дневно. За обяд и вечеря за трите последователни дни се препоръчва 1 каф. чаша ориз, сварен в 1 л вода (без сол и мазнина, може да се добавят само копър и/или магданоз). При дискомфорт (гадене, главоболие, отпадналост) може да се пие цитронада, приготвена от прясно изцеден лимонов сок, малко мед и минерална или преварена вода. При силен дискомфорт детоксикацията се прекратява и се повтаря на следващото пълнолуние. Четвърти ден– сутринта на гладно се вземат 1-2 с. л. рициново масло, 2 чаши чай. След 1-2 часа могат да се консумират плодове. За обяд и вечеря менюто трябва да е зеленчуково. Принципите на захранване са същите като при детоксикацията със сокове. ТОЗИ ВАРИАНТ НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА ПРИ ВЪЗПАЛЕНА ЖЛЪЧКА И/ИЛИ КАМЪНИ В ЖЛЪЧКАТА! 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Неблагоприятните по геофизични фактори дни за месец декември 2019 (в-к "Золотое кольцо")3., 4., 8., 10, 12., 19, 25., 26., 29. 


.
Случайно избрани статии