начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 19.07.19
                                                               БИОПРОГНОЗА ЗА 19.07.2019
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

18.07.2019

11°C

вл.94%


944

-
тихо

19.07.2019

14°C

вл.83

948
-

тихо

Атмосферното налягане днес сутринта към 6 часа беше 948 хПа и ще варира между 946 и 953 хектопаскала (средна мес. ст. - 948 хПа). Днес ще е предимно слънчево и температурите се повишават. Такава е тенденцията за събота и неделя. В събота са възможни краткотрайни превалявания на отделни места придружени и с гръмотевици. Температурите в някои градове: София -14- +27°C, Пловдив -18- 30°C, Варна- 21- +25°C, Бургас- 21-+27°C, Русе- 17- +30°C, Хасково - 19-+30°C.  

UV индекс - 8 (от 10 възможни единици). 
Геомагнитната обстановка за деня е -1-2 бала. 


Препоръки:
Препоръките ще бъдат за внимателен  подход към слънцето, за здравословно поведение в условия на повишени нива на озона, за тонизиране в горещо време. 

Едно допълнение за шофьори, защото времето е подходящо за автотуризъм. На 200 км по няколко минути спиране за освежаване е добра идея. Яркото слънце, жегата въпреки климатиците водят до по-лесна умора и рискът от произшествия се повишава. За ободряване на път ще помогне подсладен черен или зелен чай с добавка на лимоново сок. 

За по-добра адаптация към жегите - топли течности, не охладени.

Добър избор са прясно изцедените сокове.  

За ободряване в горещо време - чай каркаде. Каркадето има много имена ­ хибискус, китайска роза или египетски, судански, етиопски чай.Запарката тонизира, но не съдържа кофеин. Противопоказания не са известни. Може да се пие от деца и при бременност. Предпазва от заболявания на стомашно чревния тракт и колит. Има слабително действие тонизира гладката мускулатура на дебелото черво, което помага при атонични форми на запек, от която страдат най-вече възрастните хора. Действието е меко и щадящо. Ефектът се усеща след 2-седмична употреба. Добре е на всеки 2 месеца да се прави пауза от 7-10 дни.

Приготвянето  е стандартно. 1-2 чаени лъж. от чая се запарват в чаша вряла вода 5-10 минути и чаят може да се прецеди. Може да се изпиват много чаши през деня. 

С повишаването на температурите се увеличава количеството на озона във въздуха и на практика това означава засилено дразнене на кожата и лигавиците, обостряне на хроничните бронхити. Препоръката е в най-горещите часове да не се излиза на открито. Старото австралийско правило гласи: "Между 12 и 3 остани под дървото. 

Магнезият е много важен и в не толкова горещо време, но при по-изразени геомагнитни влияния, преминаването на циклони защото се създава напрежение за адаптацията, а магнезият има добро предпазно дйствие в такива случаи. 
 

Това е минералът № 1 за предпазване от увреждащото действие на стреса според самия създател на теорията за стреса Ханс Селие. Освен това магнезият е чудесно средство за предпазване от спазми, за регулиране на сърдечния ритъм. 

Магнерот - 2 х 1 таблетка, но при необходимост може да се вземат и до 6 таблетки дневно. 

Магнезиев сулфат (английска сол) - 30 г се разтварят в 1/2 л вода и от този разтвор да се пие 2 пъти дневно по 40-50 г дневно. Непретенциозната английска сол по нищо не отстъпва на по-скъпите аналози в аптеките. В препоръчаната доза няма да се прояви слабителния ефект. 

За ободряване в началото на работната седмица ще препоръчам чай от бабини зъбиТова е една чудесна билка подобряващ тонуса, регулираща обмяната и може да се пие просто и за удоволствие. 2 супени лъжици да се кипнат 5 минути в 1/2 л  вода, чаят да се запари още 10 минути и тогава може да се прецеди. Изпива се на 3-4 порции през деня. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Неблагоприятните по геофизични фактори дни за месец юли 2019 (в-к "Золотое кольцо"): 2.,7,10, 16., 17., 24,  27, 31. 


Случайно избрани статии