начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 18.09.19
                                                               БИОПРОГНОЗА ЗА 18.09.2019
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

17.09.2019

13°C

вл.79%


953

-
тихо

18.09.2019

13°C

вл.66%

946
-
тихо

Атмосферното налягане днес сутринта към 6 часа беше 946 хПа и ще варира между 946 и 954 хектопаскала (средна мес. ст. - 948 хПа). И днес ще е слънчево, максималните темератури ще дотигат 30-34°C. В късния следобяд обаче ще започне да нахлува студен въздух от северозапад и температурите ще се понижават.  8 хектопаскала градиент при атмосферното  налягане на практика означава вероятност за смущения на мозъчното кръвобращение - разсеяност, световъртежи и др. София -13- +26°C, Пловдив -15- 34°C, Варна- 20- +33°C, Бургас- 18-+33°C, Русе-14- +30°C, Хасково - 17-+33°C.
Неблагоприятен ден. 


UV индекс - 7 (от 10 възможни единици). 
Геомагнитната обстановка за деня е - 2-4 бала. 

Препоръки:

Бързо повишаващото се атмосферно налягане може да причини смущения в мозъчното кръвообращение-объркване, световъртежи, риск от инсулти при възрастни хора, пристъпи от мигрена и други форми на главоболие при млади хора. 

При главоболие - по 1 чаена лъж. мента и маточина да се запарят в чаша вряла вода и чаят се изпива на малки порции. Може да се изпиват много чаши през деня.  

Подходяща за днес е комбинацията за трудни дни. Смесват се в равни части стрък бял имел, цвят и листа гог, листа маточина и се разбъркват добре. По 1-2 чаени лъжички от тази билкова смес се запарват в чаша вряла вода 5-10 минути и чаят се прецежда. Маточината премахва спазми и успокоява, белият имел също е с антиспастични свойства и нормализира артериалното налягане, а глогът подобрява микроциркулацията на кръвта. 

Dulcamara 9 CH - 1-2 пъти на ден по 5 гранули за всички чувствителни към промени във времето.

Чай от бъзови листа - при хронични белодробни страдания.

Повече указания - утре - 18 септември.

Лавандулата е полезна за подобряване  на съня и като вегетативен регулатор за неблагоприятни дни. 

Лавандулата. По 1-2 чаени лъжички се запарват в чаша вряла вода 5-10 минути и чаят се прецежда. Лавандулата е много добра билка при вегетативни реакции и има антиспастичен ефект. Във Франция тя е популярна като трапезен чай, както у нас са популярни мащерката, ментата, липата. 

Важен е магнезият, защото се губят значителни количества при изпотяване. Освен това той има антистресово действие, подобрява съня. 

Динята е много добър източник на магнезий. 300-400 г диня осигуряват дневните нужди на тялото. Освен това динята е подходяща за утоляване на жаждата, а  плодовата захар предпазвайки от хипогликемии ще осигури по-добра работоспособност.

Магнерот - 2 х1 таблетка дневно.
Или пакетче английска сол да се разтвори в 1 л вода. Пие се два пъти дневно по 40-50 мл.

Сега жилещите насекоми са с повишена активност, запасяват се с храна за зимата и те могат да причинят сериозни проблеми на хора с повишена чувствителност. Затова, ако се пият сокове и други сладки напитки е добре да се използват сламки. Ако се стигне до  ужилване ще помогне натриване на засегнатото място с листо от бъз. Преди натриването да се извади жилото, ако е останало в кожата.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Неблагоприятните по геофизични фактори дни за месец септември 2019 (в-к "Золотое кольцо"): 1., 4., 6, 9., 14, 15., 18., 26, 28. 

Случайно избрани статии