начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 23.04.18
                                                        БИОПРОГНОЗА ЗА 23.04.2018
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

22.04.2018

11°C

вл.89%


949

-

тихо

23.04.2018

12°C

вл.83%

948
-
тихо


Днес ще остане топло и предимно слънчево. Около и след обяд над североизточните и планинските райони в Югозападна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър, в Източна България – ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 25° и 30°, за София - около 26°. Атмосферното е по-високо от средното за април и ще остане без съществена промяна. 

Както личи от синоптичната прогноза се очертава чудесен пролетен ден дори с летни температури. Атмосферното налягане се задържа около средната месечна стойност почти без промени и това е благоприятно за здравето. Трябва да се съобразяваме все пак с пролетното слънце, защото въздухът е пречистен от валежите, а кожата още е не е натрупала защитен пигмент. 
Пореден неблагоприятен ден! 

Препоръки
Във връзка с неблагоприятния ден няма особени препоръки днес, защото като цяло времето е стабилно и благоприятно за здравето но за всеки случай настойка от глог 2  пъти дневно по 20 капки ще увеличи сигурността.
Маточината и  ментата също ще са полезни, защото предпазват от спазми, спомагат за регулиране на сърдечния ритъм. 

Популярни билки срещу спазми, регулират сърдечния ритъм - маточина и мента също ще са полезни. По 1 чаена лъжичка от двете билки се запарват 5-6 минути в чаша вряла вода и чаят може да се прецеди. Може да се подслажда, може да се изпиват много чаши през деня. Тази комбинация помага и при мигрена. 
Чай от бъзов цвят - помага за предпазване от сърдечни пристъпи. Подходящ е и за днес. 2 супени лъжици от билката се запарват в 1/2 л вряла вода и чаят може да се прецеди. Изпива се на 3-4 порции през деня. 

Припомням няколко прости средства, които ще помогнат при поленова алергия. 

Pollens 15 CH - приемат се 5 зрънца сутрин. Смучат се бaвно до стапяне.

Poumon histamine 15 CH - приемат се 5 зрънца вечер. Смучат се бaвно до стапяне.

И така до края на цъфтежите. Обикновено е достатъчно. Но ако случайно не  е,

Витамин А  - 2 пъти дневно да се накапват по 2 капки в двете ноздри.

И чай с 4 билки. Да се смесят в равни части (примерно по 50 г) корени коприва, стр. петопръстник, къпинови листа, натрошени шипки и се разбъркат добре. 3 супени лъж. се запарват 15 мин. в 1 л вряла вода. После чаят може да се прецеди и се пие като вода през целия ден. Подходящ е за всички възрасти - от нулева до пределна.Този чай има и добър ободряващ ефект. Добре е да се подслажда с мед, но може да се пие и като вода.

Полезен за стабилност на хомеостазата е магнезият. Този минерал е с антистресово действие, предпазва от спазми, регулира сърдечния ритъм.

Магнерот - 2 х 1 таблетка, но при необгодимост може да се вземат и до 6 таблетки дневно. 

Магнезиев сулфат (английска сол) - 30 г се разтварят в 1/2 л вода и от този разтвор да се пие 2 пъти дневно по 40-50 г дневно. Непретенциозната английска сол по нищо не отстъпва на по-скъпите аналози в аптеките. В препоръчаната доза няма да се прояви слабителния ефект. 

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Неблагоприятните по геофизични фактори дни за месец април 2018 : 1, 7.,8.,15., 16.,18., 20., 23., 30. 

Случайно избрани статии