начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза - 16.04.19
                                                               БИОПРОГНОЗА ЗА 15.04.2019
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

15.04.2019

9°C

вл.80%


942

-
тихо

16.04.2019

C

вл.78%

948
-

тихо

Атмосферното налягане днес сутринта е 948 хПа (доста по-ниско от средната месечна стойност) и ще варира между 948 и 954 хектопаскала (средна мес. ст. - 948 хПа). Днес ще има временни разкъсвания на облачността и на места ще превалява. Атмосферното налягане се повиши и това е благоприятно за тонуса и сърдечно-съдовата система. Температурите в някои градове: София -3 +12°C, Пловдив -7- 16 Варна- 5- +14°C, Бургас- 4- +13°C, Русе- 2- +16°C, Хасково - 5- +15°C. 
 
UV индекс - 2 (от 10 възможни единици). 
Геомагнитната обстановка за деня е - 1-2 бала. 
Времето  остава хладно, но атмосферното налягане се повиши, не се очакват силни ветрове и денят ще е по-благоприятен за здравето. 

Препоръки - няма специални препоръки за днешния ден.

Чай за тонус
Зелен чай. Той съдейства за разширяване на бронхите и е полезен при астма и спастични бронхити. Естествено тонизира чудесно. 1-2 чаени лъжички чай се запарват 4-5 минути в чаша вряла вода и чаят се прецежда. Може да се изпиват много чаши през деня.
И за днес може да се има предвид върбинката. 1-2 супени лъжии от билката да се запарят в 1/2 л вряла вода и след 10-15 минути чаят може да се прецеди. Изпива се на 3-4 порции през деня, Върбинката тонизира, подобрява работата на черния дроби и жлъчката, може да бъде полезна при температурни състояния. Според старите автори тя превъзхожда и хинина. Немците я наричат Eisenkraut - желязна трева. Оценили са я по достойнство. В Германия и Франция е популярна и често употребявана билка, както у нас са липовия, цвят, мащерката.   

При валежи алергичните към полени имат по-малко поблеми, но оставям препоръките, защото ще са актуални през целия цъфтежен период. 

Започнаха цъфтежите и те ще създават проблеми на страдащите от поленови алергии. 

Припомням няколко прости средства, които ще помогнат при поленова алергия. 

Pollens 15 CH - приемат се 5 зрънца сутрин. Смучат се бaвно до стапяне.

Poumon histamine 15 CH - приемат се 5 зрънца вечер. Смучат се бaвно до стапяне.

И така до края на цъфтежите. Обикновено е достатъчно. Но ако случайно не  е,

Homeoplasmine - 2 дневно да се маже носът - при хрема като вода, запушен нос, серийно кихане.

И чай с 4 билки. Да се смесят в равни части (примерно по 50 г) корени коприва, стр. петопръстник, къпинови листа, натрошени шипки и се разбъркат добре. 3 супени лъж. се запарват 15 мин. в 1 л вряла вода. После чаят може да се прецеди и се пие като вода през целия ден. Подходящ е за всички възрасти - от нулева до пределна.Този чай има и добър ободряващ ефект. Добре е да се подслажда с мед, но може да се пие и като вода.

Не се очакват сериозни проблеми за хипертониците и сърдечно болните. Но винаги е полезно да се приема магнезий.

Това е минералът № 1 за предпазване от увреждащото действие на стреса според самия създател на теорията за стреса Ханс Селие. А неблагоприятните дни са си стрес. Освен това магнезият е чудесно средство за предпазване от спазми, за регулиране на сърдечния ритъм. 

Магнезий - предпазва от спазми и регулира сърдечния ритъм.

Най-обикновена английска сол 1 пакетче (30 г) да се разтвори в 1 л вода и се приема 1-2 пъти дневно по 50-70 мл.  Може да се използват и други варианти - шумящи таблетки, магнезиев оротат и други поне 300 мг/ден, а още по-добре по 500 или повече милиграма. 

Да се пие достатъчно вода - 2-2,5 л за възрастните. В това количество се отчитат прясно изцедените сокове и билковите чайове. Това помага при хипертония, тонизира, особено, ако се пие топла - 60-70°C. 
Ето и калкулатор за изчисляване на необходимото количество вода - http://calculator.nwcb.eu/index.php. 
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Неблагоприятните по геофизични фактори дни за месец април 2019 (в-к "Золотое кольцо"): 1, 4, 7,13, 18., 19, 20,  28, 30. 

.

Случайно избрани статии