начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза -01.11.19
                                                               БИОПРОГНОЗА ЗА 01.11.2019
Time(EET)

t с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

31.10.2019

7°C

вл.96%


950

12
С

01.11.2019

C

вл.93%

952
5
СИ

Атмосферното налягане днес сутринта към 6 часа беше 952 хПа и ще варира между 952 и 957 хектопаскала (средна мес. ст. - 948 хПа). Днес ще е предимно облачно и ще превалява. Студено и ветровито е. Максималните температури днес ще са между 7-12 градуса. Температурите в някои градове: София -4-+7°C, Пловдив -7- 10°C, Стара Загора - 6-9°C, Варна- 6- +11°C, Бургас- 8-+11°C, Русе- 4- +8°C, Хасково - 7-+8°C. Облачността привечер ще се разкъсва, преваляванията ще престанат. Днес ще продължи да духа североизточен вятър. В събота температурите плавно ще се повишават и в неделя ще достигат 16-20 градуса. 
 
UV индекс - 1 (от 10 възможни единици). 
Геомагнитната обстановка за деня е - 1-3 бал (от 10 възможни). 

Препоръки:
Препоръките от вчера са актуални и за днес, в събота и неделя. 
Захлаждането и североизточният вятър ще са предпоставка за зачестяване на спастични състояния като бъбречни и жлъчни колики, мускулни крампи, мигрени. 

Във връзка с повишената вероятност за спазми помага една лесна за изпълнение процедура. Приготвя се кофа с хладка вода, телесна температура - 37-38°C. Натапят се краката и се долива гореща вода така, че за 15 минути да се достигнат 40-43°C (едва поносимо гореща). Важно е постепенното загряване. При проблемни вени същата процедура се изпълнява с ръце натопени до лактите. 

Тази процедура е много ефикасна при всякакви спазми - стенокардни пристъпи, бъбренични и жлъчни кризи, астматични пристъпи. 

Популярни билки срещу спазми - маточина и мента. По 1 чаена лъжичка от двете билки се запарват 5-6 минути в чаша вряла вода и чаят може да се прецеди. Може да се подслажда, може да се изпиват много чаши през деня. Тази комбинация помага и  при мигрена. 

Помага и магнезият. Прочетете по-долу. 

Бързото застудяване е предпоставка за простуди - обостряне на бронхити, цистити, ставни заболявания. 

Кора от върба. Тя е чудесно средство при ставни и други болки, при повишена температура, превъзхожда по ефект химичните средства и не дразни стомаха. 

За сгряване - чай от бъзов цвятТой тонизира и подобрява коронарното кръвообращение. 2 супени лъжици бъзов цвят се запарват в половин литър вода 5-10 минути ичаят се прецежда и се разпределя на 3-4 порции през деня. Може да се комбинират бъзов цвят, маточина, глог - цвят и  листа примерно по 1/2 супена лъжица от всяка билка. Запарка по същия начин - в 1/2 л вряла вода - 10 минути. Маточината забавя и регулира пулса, успокоява. Глогът е класическа билка за подобряване на коронарното кръвообращение. 

Когато светлата част на деня се скъсява се разгъват сезонните депресии. За това неприятно състояние може да помогне жълтият кантарион. 3 супени лъжици билка се запарват 15 минути в 1 л вряла вода и чаят може да се прецеди. Разпределя се на равни порции през деня. Жълтият кантарион е полезна билка още при язва, гастрит и колит и подобрява имунитета. Склонните към депресии може да пият този чай през цялата есен и зимата. 
Чай от бъзови листа - при хронични белодробни страдания. Добре е да се наберат за зимата, защото не се продават в аптеките. 

Винаги е полезно да се приема магнезий например 2 х 1 таблетка Магнерот дневно.

Това е минералът № 1 за предпазване от увреждащото действие на стреса според самия създател на теорията за стреса Ханс Селие. А неблагоприятните дни са си стрес. Освен това магнезият е чудесно средство за предпазване от спазми, за регулиране на сърдечния ритъм. 

Магнерот - 2 х 1 таблетка, но при необходимост може да се вземат и до 6 таблетки дневно. 

Магнезиев сулфат (английска сол) - 30 г се разтварят в 1/2 л вода и от този разтвор да се пие 2 пъти дневно по 40-50 г дневно. Непретенциозната английска сол по нищо не отстъпва на по-скъпите аналози в аптеките. В препоръчаната доза няма да се прояви слабителния ефект. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Неблагоприятните по геофизични фактори дни за месец ноември 2019 (в-к "Золотое кольцо"): 4., 10, 12., 15, 18., 21., 22, 24,25. 


Случайно избрани статии