начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза за 22.05.2024

                                                                   БИОПРОГНОЗА ЗА 22.05.24
Time(EET)

t° с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

21.04.2024

13°C

вл.85


950

8

ЮИ

22.05.2024

12°C

вл. 95

948
8

ЮИ


Днес ще е предимно слънчево.Максималните температури ще бъдат между 22°С и 27°С, в София 22°C.  Атмосферното налягане ще е бъде между 948-949 хПа (средна месечна стойност - 948 хПа). Температурите в петък: София -14, 22°, Пловдив- +14,+23°, Стара Загора -13, +25°,  Варна-14-+19°,  Бургас- +15, +20°, Плевен- 15, 21, Русе- 15, +25°,  Хасково- 12-+26°, Пауново-11-+21° Черни връх-+5°- +9°C.

UV индекс - 6  (от 10 възможни единици).
Геомагнитната обстановка (определя се от слънчевата активност)- 1-2 бала. 
Неблагоприятните дни за месец май 2024 -  1.,3.,4., 5., 7.,16., 23.,27.,30.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Препоръки

Утре е пълнолуние. В периода около пълнолуние при мнозина се смущава сънят, тялото задържа вода и се увеличават склоността към отоци и повишаване на артериалното налягане. 

Пълнолунието смущава съня на мнозина, причинява задръжка на течности, но в същото време дава възможност за бързо пречистване на тялото чрез детоксикация и за бързо и трайно отслабване. 

http://iztok-zapad.eu/uploads/materials/Zdravoslovno_otslabvane1.pdf

По този линк може да разберете повече за детоксикацията по пълнолуние и захранването след нея. Обясненията започват от 13. стр. Ще са полезни и облекчени варианти например само на 23 май да се остане на варен ориз, плодове, салати и чай. Сваряват се 150-300 г ориз, може да се добавят копър, магданоз и това е основната храна за деня. Може да се направи и днес и утре. Оризът отлично отводнява и е добре хипертониците да въведат 1-2 пъти седмично оризови разтоварителни дни.

За по-добър сън

Мента и маточина - тези билки имат чудесно антиспастично действие и успокояват добре. Те са и добри вегетативни регулатори. По 1 чаена лъж. се запарва в чаша вряла вода и чаят се прецежда. Може да се подслажда, да се добавя лимонов сок. Може да се изпиват много чаши през деня. Тези билки взаимно засилват ефекта си и чаша чай от мента и маточина определено може да подобри съня преди пълнолуние. 


Основен проблем при ясно небе и лиспа на валежи - поленовите алергии. Тези препоръки ще останат по-дълго време на сайта за биопрогнози.

Започнаха цъфтежите и те ще създават проблеми на страдащите от поленови алергии до края на цъфтежите. И през май-юни те ще са главният проблем за чувствителните към полени. 

И с напредването на цъфтежите е добре да се имат предвид няколко прости, но ефикасни средства.

Главна грижа - поленовите алергии. 

Припомням няколко прости средства, които ще помогнат при поленова алергия. 

Pollens 15 CH - приемат се 5 зрънца сутрин. Смучат се бaвно до стапяне.

Poumon histamine 15 CH - приемат се 5 зрънца вечер. Смучат се бaвно до стапяне.

И така до края на цъфтежите. Обикновено е достатъчно. Но ако случайно не  е,

Homeoplasmine - 2 дневно да се маже носът - при хрема като вода, запушен нос, серийно кихане.

И чай с 4 билки. Да се смесят в равни части (примерно по 50 г) корени коприва, стр. петопръстник, къпинови листа, натрошени шипки и се разбъркат добре. 3 супени лъж. се запарват 15 мин. в 1 л вряла вода. После чаят може да се прецеди и се пие като вода през целия ден. Подходящ е за всички възрасти - от нулева до пределна.Този чай има и добър ободряващ ефект. Добре е да се подслажда с мед, но може да се пие и като вода.

Винаги е полезно да се приема магнезий- премахва спазми, регулира сърдечния ритъм, премахва стреса.

Магнерот - 2 х 1 таблетка, но при необгодимост може да се вземат и до 6 таблетки дневно. 

Магнезиев сулфат (английска сол) - 30 г се разтварят в 1/2 л вода и от този разтвор да се пие 2 пъти дневно по 40-50 г дневно. Непретенциозната английска сол по нищо не отстъпва на по-скъпите аналози в аптеките. В препоръчаната доза няма да се прояви слабителния ефект. Да се избягват значителни физически усилия от хората с исхемична болест на сърцето, както и стресови събития. Да се следи артериалното налягане, да не се пренебрегва назначеното лечение.  

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Случайно избрани статии
Случайно избрани статии