начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза за 27.05.2024

                                                                   БИОПРОГНОЗА ЗА 27.05.24
Time(EET)

t° с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

26.04.2024

12°C

вл.73


952

-

-

27.05.2024

8°C

вл. 95

954
5

ЮИ

Днес ще е слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 20°С и 25°С, в София 22°C. С до умерен вятър от север ще прониква студен въздух и температурите леко ще се понижат. Атмосферното налягане ще е бъде между 952-954 хПа (средна месечна стойност - 948 хПа). Температурите днес: София -11, 22°, Пловдив- +12,+25°, Стара Загора -11, +23°, Варна-12-+18°,  Бургас- +12, +21°, Плевен- 12, 23, Русе- 12, +22°,  Хасково- 10-+24°, Пауново-8-+20° Черни връх-+2°- +10°C.

UV индекс - 7  (от 10 възможни единици).
Геомагнитната обстановка (определя се от слънчевата активност)- 2 бала в петък. 
Неблагоприятните дни за месец май 2024 -  1.,3.,4., 5., 7.,16., 23.,27.,30.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Препоръки

Синоптичната обстановка е благоприятна за здравето - високо атмосферно налягане, няма резки промени и това е благоприятно за сърцето и тонуса. Основен проблем при ясно небе и лиспа на валежи - поленовите алергии. Тези препоръки ще останат по-дълго време на сайта за биопрогнози.

Все пак се съобразяваме с неблагоприятния ден. При исхемична болест на сърцето, хипертония и пр. МТО чувствителност известна предпазливост няма да е излишна. 

Добавяме предупреждение за неблагоприятен ден, което се определя от космическите фактори. 

Добре е вкъщи да има под ръка за по-проблеми дни чай за трудни дниСмесват се в равни части например по 50 г листа маточина, цвят и листа глог, стрък бял имел и се разбъркват добре. По 1-2 чаени лъжички от сместа се запарват в чаша вряла вода и чаят се прецежда. Може да се изпиват по няколко чаши през деня. Тази комбинация предпазва от сърдечни пристъпи, помага за регулиране на артериалното налягане, успокоява. 

За всеки случай може да се приема Arnica 5 CH - по 5 гранули два пъти дневно за комфорт. Тя подобрява микроциркулацията на кръвта и предпазва от образуване на тромби. 

Започнаха цъфтежите и те ще създават проблеми на страдащите от поленови алергии до края на цъфтежите. И през май-юни те ще са главният проблем за чувствителните към полени. 

И с напредването на цъфтежите е добре да се имат предвид няколко прости, но ефикасни средства.

Главна грижа - поленовите алергии. 

Припомням няколко прости средства, които ще помогнат при поленова алергия. 

Pollens 15 CH - приемат се 5 зрънца сутрин. Смучат се бaвно до стапяне.

Poumon histamine 15 CH - приемат се 5 зрънца вечер. Смучат се бaвно до стапяне.

И така до края на цъфтежите. Обикновено е достатъчно. Но ако случайно не  е,

Homeoplasmine - 2 дневно да се маже носът - при хрема като вода, запушен нос, серийно кихане.

И чай с 4 билки. Да се смесят в равни части (примерно по 50 г) корени коприва, стр. петопръстник, къпинови листа, натрошени шипки и се разбъркат добре. 3 супени лъж. се запарват 15 мин. в 1 л вряла вода. После чаят може да се прецеди и се пие като вода през целия ден. Подходящ е за всички възрасти - от нулева до пределна.Този чай има и добър ободряващ ефект. Добре е да се подслажда с мед, но може да се пие и като вода.

Винаги е полезно да се приема магнезий- премахва спазми, регулира сърдечния ритъм, премахва стреса.

Магнерот - 2 х 1 таблетка, но при необгодимост може да се вземат и до 6 таблетки дневно. 

Магнезиев сулфат (английска сол) - 30 г се разтварят в 1/2 л вода и от този разтвор да се пие 2 пъти дневно по 40-50 г дневно. Непретенциозната английска сол по нищо не отстъпва на по-скъпите аналози в аптеките. В препоръчаната доза няма да се прояви слабителния ефект. Да се избягват значителни физически усилия от хората с исхемична болест на сърцето, както и стресови събития. Да се следи артериалното налягане, да не се пренебрегва назначеното лечение.  

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Случайно избрани статии
Случайно избрани статии