начало
биопрогнози
видео
     
Биопрогноза за 30.05.2024

                                                                   БИОПРОГНОЗА ЗА 30.05.24
Time(EET)

t° с отчитане на вятъра
вл. %

атм. нал. hPa
ск. на вятъра-км/ч

6:00 AM

29.04.2024

12°C

вл.94


948

9

ЗСЗ

30.05.2024

12°C

вл. 95

945
6-10 

З

В началото на деня ще духа слаб до умерен вятър от запад и ще се ориентира от югозапад-юг към вечерта. Ще се равива купесто-дъждовна облачност и ще има превалявания, на места в Южна България и обилни.Максималните температури ще бъдат между 23°С и 28°С, в София 19°CАтмосферното налягане ще е бъде между 945-947 хПа (средна месечна стойност - 948 хПа). Температурите днес: София -11, 19°, Пловдив- +13,+24°, Стара Загора -12, +22°,  Варна-13-+20°,  Бургас- +13, +23°, Плевен- 13, 21, Русе- 13, +22°,  Хасково- 11-+23°, Пауново-8-+18° Черни връх-+2°- +7°C.

UV индекс - 5  (от 10 възможни единици).
Геомагнитната обстановка (определя се от слънчевата активност)- 1-3 бала, в петък до 6 бала. 
Неблагоприятните дни за месец май 2024 -  1.,3.,4., 5., 7.,16., 23.,27.,30.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Препоръки

 Остава предупреждението за сърдечно-съдовата система, защото днес геомагнитната обстановка определя деня като труден и предстои силна магнитна буря в петък до 6 бала.

Повишено внимание за всички хронични заболявания! 

 Добре е вкъщи да има под ръка за по-проблеми дни чай за трудни дниСмесват се в равни части например по 50 г листа маточина, цвят и листа глог, стрък бял имел и се разбъркват добре. По 1-2 чаени лъжички от сместа се запарват в чаша вряла вода и чаят се прецежда. Може да се изпиват по няколко чаши през деня. Тази комбинация предпазва от сърдечни пристъпи, помага за регулиране на артериалното налягане, успокоява. 

1) настойка от глог предпазва от сърдечни пристъпи, защото подобрява микроциркулацията на кръвта в сърцето. 2-3 пъти дневно по 20 капки да се приемат.

2) бъзовият цвят също е с добри антистенокардни свойства. 1-2 супени лъжици от билката се запарват в 1/2 л вряла вода 5-10 минути и чаят се прецежда. Изпива се на 3-4 порции. 

3) да се приема магнезий. Магнезиевите препарати предпазват от спазми и регулират сърдечния ритъм. 

Започнаха цъфтежите и те ще създават проблеми на страдащите от поленови алергии до края на цъфтежите. И през май-юни те ще са главният проблем за чувствителните към полени. 

И с напредването на цъфтежите е добре да се имат предвид няколко прости, но ефикасни средства.

Главна грижа - поленовите алергии. 

Припомням няколко прости средства, които ще помогнат при поленова алергия. 

Pollens 15 CH - приемат се 5 зрънца сутрин. Смучат се бaвно до стапяне.

Poumon histamine 15 CH - приемат се 5 зрънца вечер. Смучат се бaвно до стапяне.

И така до края на цъфтежите. Обикновено е достатъчно. Но ако случайно не  е,

Homeoplasmine - 2 дневно да се маже носът - при хрема като вода, запушен нос, серийно кихане.

И чай с 4 билки. Да се смесят в равни части (примерно по 50 г) корени коприва, стр. петопръстник, къпинови листа, натрошени шипки и се разбъркат добре. 3 супени лъж. се запарват 15 мин. в 1 л вряла вода. После чаят може да се прецеди и се пие като вода през целия ден. Подходящ е за всички възрасти - от нулева до пределна.Този чай има и добър ободряващ ефект. Добре е да се подслажда с мед, но може да се пие и като вода.

Винаги е полезно да се приема магнезий- премахва спазми, регулира сърдечния ритъм, премахва стреса.

Магнерот - 2 х 1 таблетка, но при необгодимост може да се вземат и до 6 таблетки дневно. 

Магнезиев сулфат (английска сол) - 30 г се разтварят в 1/2 л вода и от този разтвор да се пие 2 пъти дневно по 40-50 г дневно. Непретенциозната английска сол по нищо не отстъпва на по-скъпите аналози в аптеките. В препоръчаната доза няма да се прояви слабителния ефект. Да се избягват значителни физически усилия от хората с исхемична болест на сърцето, както и стресови събития. Да се следи артериалното налягане, да не се пренебрегва назначеното лечение.  

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Случайно избрани статии
Случайно избрани статии